Szeged és környéke

2007.01.23. 15:19

Tovább alhatnak a betegek

Rendeződött a regionális alvásdiagnosztikai centrum sorsa: a szegedi városi kórházban működik tovább. A négy megyét ellátó szakrendelés első hetére már minden időpont elkelt.

A szegedi városi kórházba költözött át a napokban a korábban a Vasas Szent Péter utcai rendelőintézetben működött dél-alföldi regionális alvásdiagnosztikai centrum.

Nyáron még úgy tűnt, megszűnhet Szegeden ez a négy megyét ellátó speciális egészségügyi tevékenység, mert ehhez egy minisztériumi rendelet előírta az intenzív osztályos szakmai hátteret. Ez viszont a II. számú szakorvosi rendelőben hiányzott. A feladatellátáshoz szükséges orvosi műszerek bérbeadójának emellett 7,3 millió forinttal tartozott a rendelő, amit a szakrendelést befogadó, a szükséges előírásoknak megfelelő városi kórház nem tudott és nem is akart átvállalni.

A bérbeadó céggel időközben sikerült megegyezni: elengedték a tartozást, a továbbiakban pedig ők üzemeltetik az alvásdiagnosztikához szükséges orvosi berendezéseket – tudtuk meg Zsibrita Ágnestől, a 2-es rendelőintézet orvos-
igazgatójától.

Várszegi Mária, az alváscentrum szakvezető főorvosa elmondta: február első hetétől már teljes kapacitással dolgozik a centrum, addig előjegyzéseket vesznek fel, illetve ellátják azokat a betegeket, akiknek nincs feltétlenül szükségük ágyra. Az első hétre már betelt a naptáruk. Az ambuláns ellátásban továbbra is három ágyat finanszíroz az OEP, másik hármon pedig önköltséges módon vizsgáltathatják magukat a páciensek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!