Szeged és környéke

2007.01.05. 15:19

Újévi egyetemi fogadás

Az óévet az eredmények felsorolásával búcsúztatta, az új esztendőt kitüntetésekkel és fogadalmakkal köszöntötte Szabó Gábor rektor. A Szegedi Tudományegyetem tegnap rendezett újévi fogadást.

A Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzatának elnöke, Telegdy Gergely is ajándékot kapott Szabó Gábor rektortól Fotó: Segesvári CsabaA mögénk került esztendő a szegedi felsőoktatás 85 éves fennállásának ünnepe és 1956 jubileuma miatt kapott kitüntető helyet a Szegedi Tudományegyetem történetében – mondta Szabó Gábor. A rektor a tegnapi újévi fogadáson a Tisza-parti egyetem jelenét és múltját bemutató jubileumi kötettel és emlékplakettel köszönte meg több, az intézményen belüli testület munkáját, a szponzorok és más partnerek támogatását.

A múlt évi teljesítményt mérlegelve értékelte a kutatási-fejlesztési tevékenységet, az innovációs munkát, az oktatást, a hallgatók teljesítményét, valamint az SZTE nyújtotta szolgáltatásokat. Sikertörténetnek tartja a rektor a Mindentudás Egyeteme – Szeged népszerűségét ugyanúgy, mint az SZTE nemzetközi és hazai rangsorokban elfoglalt helyezését. Az új év mottójának a partnerség – innováció – versenyképesség hármasságát választotta Szabó Gábor.

Az eredményeire méltán büszke SZTE idén ünnepli, hogy hetven éve vette át Szent-Györgyi Albert, a szegedi egyetem professzora itteni kutatómunkája eredményeként a Nobel-díjat. E jubileum jegyében koccintottak oktatók és hallgatók, egyetemi kutatók és az intézményt támogató cégek vezetői az SZTE újévi fogadásán – a 2007. év sikereire.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!