Szeged és környéke

2007.02.09. 15:19

Utat adni a szerencsének

Az ötös- és a hatoslottón is egymilliárd forint fölött van a főnyeremény. A hatoslottón ez rekordnak számít. A szegedi Kispéter István az első újkori lottóhúzás óta minden héten kitölti a szelvényeket. <br>

Kispéter István 50 éve ugyanazokkal a számokkal játszik Fotó: Frank YvetteKözel négy hónapos szieszta a hatoslottón, több mint két hónapos az ötöslottón, ami a telitalálatosokat illeti. Ennek eredményeként hatalmasra duzzadtak a várható főnyeremények a hét végére. A várható főnyeremény az ötös- és a hatoslottón is egymilliárd forint fölé emelkedett. Szombaton és vasárnap akár milliárdosokat is ünnepelhetünk, ha Fortuna is így gondolja.

– A hatos várható főnyereménye már több mint kéthete csúcsmagasságba ért. Mivel senki sem találta el hiánytalanul a vasárnap kihúzott nyerőszámokat, a jackpot jelenleg 1 milliárd 20 millión áll. Ez rekord, hiszen a hatos 19 éves történetében nem volt ehhez mérhető halmozódás – mondta Halász Roland, a Szerencsejáték Zrt. Szegedi Területi Igazgatóságának marketingmenedzsere. A jelenlegi főnyeremény 206 millió forinttal magasabb, mint a valaha elért legtöbbet fizető hattalálatos, amit 2006 márciusában fizetett ki a cég. A menedzser hozzátette: a játék statisztikája szerint átlagosan havonta érnek el telitalálatost, így nem lenne meglepve, ha vasárnap újabb nyertest köszönthetnének.

Az ötöslottó főnyereménye is meghaladta az egymilliárdos álomhatárt, bár még messze van az ötmilliárdos rekordtól.

A szegedi Kispéter István az első újkori magyar lottóhúzás óta, azaz 1957. március 7-e óta játszik. Tavaly másfél millió forintot nyert.

– Ötven éve minden héten megjátszom azokat a számokat, amiket a legelső alkalommal kihúztak. A 16-os, a 61-es, a 71-es, a 77-es és a 89-es szám hozott már szerencsét, de együtt azóta sem szerepelt – mesélte a férfi, aki ezen kívül édesanyja, édesapja, keresztanyja és nagynénje számsorait is mindig megjátssza. Ha nagyobb a nyeremény, akkor több szelvényt is kitölt.

A Sánta házaspár általában együtt jár lottózni. A férj, Sándor azt vallja, hogy a szerencsének utat kell adni. Hetente 1500 forintot költenek szerencse játékra.

– Egyszer majd megütött a guta, amikor a skandinávlottón négy számot eltaláltam, a másik három pedig éppen a mi számunk mellett volt. Szóval kísért a szerencse, de az ötöslottón hármasnál több találatom még nem volt – mondta a férfi.

Azért érdemes elgondolkodni azon, hogy mit is lehet kezdeni a jelenlegi hatalmas nyereményekkel. Az 1 milliárd 20 millió forint a napi árfolyam szerint több mint 5 millió 200 ezer amerikai dollár. Ez már nemcsak itthon, de külföldön is hatalmas összeg. Ha ezt a nyereményt befekteti valaki, akkor a kamatokból félévente vásárolhat egy 100 négyzetméteres luxusingatlant, a kamatokból havonta elmehet párjával egy föld körüli utazásra, vagy havonta vásárolhat egy középkategóriás gépkocsit.

Ennyi pénzzel már nemcsak a saját, hanem még az unokái életét is megalapozhatja!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!