Szeged és környéke

2007.03.20. 15:19

Folyó ügyek a hivatalban – papír és szappan

Eldugult vécé, csöpögő csap, hiányzó papír, szappan és kéztörlő – a hivatalok ügyfélmosdóit jártuk végig, és találtunk jó példát is. Bónusz: a bírósági mosdó ablakából jól lehet integetni.

Mit tehet a szegedi, ha ügyintézés közben más dolga is akad? Talál-e mosdót az irodákban, egészségügyi intézményekben, és ha igen, milyen állapotút? Van-e papír, szappan, kéztörlő? Ezeket vizsgáltuk ügyintéző körutunkon. Az okokat – elvitték, elfogyott, nem is volt soha – nem kerestük.

Az okmányirodában a mozgáskorlátozottak számára kialakított mellékhelyiségbe tértünk be. Tizenkét órakor papír csak a bedugult vécécsészében volt. Papírtörlőt nem találtunk, kezet mosni ettől függetlenül lehetett, folyékony szappan ugyanis jött az adagolóból.

A bíróság földszinti mosdójának komoly hiányossága, hogy a fülkék ajtaja – a munkatársak részére fenntartotton kívül – nem zárható. Valamennyi papír volt a különben tiszta mosdóban, de kellemetlen meglepetés: szappant már nem találtunk, ahogy papírtörülközőt sem. Egy emelettel feljebb ugyanezt tapasztaltuk. Bírósági bónusz viszont van: az egyébként tágas helyiség ablakából remek a rálátás a portásfülkére, lehet jókat integetni.

Nem kell mosdó, mert gyorsak

Az Erste Bank nem gondol ügyfelei folyó ügyeire. A sajtóosztály tájékoztatása szerint ennek az az oka, hogy szeretnének minél gyorsabban, hatékonyabban dolgozni, így az ügyfél nem marad annyi ideig, hogy rájöjjön a szükség. Ráadásul a banki műveletek a netbankon keresztül is intézhetők.

A kettes kórház mosdójából csak a hivatástudat miatt nem fordultunk ki rögtön. A bűz ellenére beljebb merészkedtünk a kis előtérbe, ahol hagyján, hogy nem volt villany, de szappant és kéztörlőt sem találtunk. Sikerélménynek számított, hogy a csöpögő csap képes volt vízsugarat produkálni. A vécében volt világosság, de papír és kefe nem. Utóbbi hiánya szembeszökő volt. A papírtartóban tízes zsebkendők tasakjai hevertek, látszott: volt, aki készült. Az SBO-n sokkal jobb volt a színvonal, ők a három legszükségesebbel – papír, szappan, kéztörlő – rendelkeztek.

Elegánsan kikerültük az Égáz-Dégáz ügyfélszolgálata előtt a sort, és a biztonsági őrtől érdeklődtünk: van-e mosdó, és szabad-e használni. Igen és igen – válaszolta, és mi az addigi legigényesebb vécében találtuk magunkat. Papírról – jó minőségű – bőségesen gondoskodtak, a folyékonyszappan- és a papírtörülköző-tartó majdnem tele volt. De nem csak az alapkövetelményeknek tettek eleget, a gázosok még a légfrissítőről (levendulaillatú) és a tükörről sem feledkeztek meg. Persze lehet, hogy kénytelenek színvonalas mosdóról gondoskodni. Az ügyfelek ugyanis itt, az Égáz-Dégáznál töltik a legtöbb időt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!