Szeged és környéke

2007.03.15. 15:19

Kezdődik a tavaszi fesztivál Szegeden

Több mint harminc programot kínál tizennyolc helyszínen a IV. Szegedi Tavaszi Fesztivál. Színház, kiállítás, koncert, és számos más attrakció látható-hallható mától április 1-jéig a városban.

Nyemcsok Éva

A IV. Szegedi Tavaszi Fesztivált ma délután 4 órakor [namelink name="Novák András"] festőművész 70. tavasz – a természet és a művészet tanítómestere című jubileumi kiállításával nyitják meg a Gulácsy Galériában.
A fogadalmi templomban ma este 7 órától ad koncertet a budapesti Ezüst Lant kórus.

Holnap nyit a Szegeden vendégeskedő Csodák Palotája: az érdeklődők a Százszorszép Gyermekházban ismerkedhetnek meg a tudomány vívmányaival.

Az utazó kiállítás március 25-éig tart nyitva, hétköznap hat, hét végén öt turnusban látogatható.

Holnap este 7 órától lép fel az országgyűlés kórusa: a Szená-torok, a Brass in the Five rézfúvós quintett és Gulyás Dénes Liszt Ferenc-díjas, érdemes és kiváló művész, operaénekes ad jótékonysági hangversenyt az SZTE Dugonics téri központi épületének aulájában.

A Bartók művelődési központban holnap este 8 órakor kezdődik Ivan Viripajev Oxigén felolvasószínház című estje Keszég László rendezésében. Közreműködik Ónodi Eszter, Geszti Péter, Vajna Balázs DJ, a fényfelelős, Szirtes Attila.

Hétfőn délután 3 órakor látogatnak a gyermekklinikára a Vidám doktorok – a Kövér Béla Bábszínház művészei, este 7-kor a Bartókban vidám szellemidézést tart „...sárból, napsugárból..." címmel [namelink name="Huszti Péter"].

A programokra belépők a fesztivál jegyirodájában (Átrium üzletház, Kárász utca 9.), valamint interneten a www.interticket.hu honlapon válthatók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!