Szeged és környéke

2007.03.27. 16:19

Tragédia Kisteleken - ölt, és magával is végzett

Törzsvendége volt a kisteleki kocsmáknak az a 60 éves férfi, aki kedden délután halálosan megsebesítette 33 éves élettársát, majd öngyilkosságot követett el. Az áldozatnak csak annyi ereje maradt, hogy átszaladjon a szomszédba. A szomszédok szerint a férfit, aki valaha kőművesként dolgozott, a nemrégiben kézhez kapott öröksége változtatta meg.

Kiss Gábor Gergely

– Miska megszúrt! Csak ennyit mondott, semmi mást. Összeesett és azonnal meghalt – mondta a kisteleki Karakás Lajosné. Az idős asszony Bercsényi utcai udvarába tegnap délután, nem sokkal fél kettő után menekült át szemben lakó szomszédja. A 33 éves T. Rózsát élettársa, a 60 éves H. Mihály döfte szívtájékon.

– A fészerben mosogattam. A kertajtó nem volt kulcsra zárva, mert a permetezőket vártam. Hallottam, ahogy valaki kinyitja a kaput. Ekkor kinéztem, és láttam a véres kabátban hozzám szinte beeső asszonyt – mesélte remegő hangon Karakás Lajosné, még mindig az események hatása alatt. Átszaladt szomszédjához, mert a rémülettől még a rendőrséget sem volt ereje felhívni. A bűnügyi helyszínelők a mentőkkel együtt nem sokkal háromnegyed 1 után érkeztek a helyszínre, de az asszonyon már nem tudtak segíteni. T. Rózsa holttestét a szegedi temetkezési kft. kocsija szállította el Karakásné udvaráról.

A rendőrök eközben az egykori kőműves, H. Mihály házába mentek be. Az idős férfit vérbefagyva találták. Információink szerint szintén késsel vetett véget életének.

Az utolsó pohár

– Mihály fél kettő körül távozott az ivóból. Itt már csak egy fröccsöt rendelt, de azt sem itta meg. Nem tudom, milyen állapotban lehetett, nem mondott semmit. Azt sem árulta el, hova indul – számolt be a néhány utcával lejjebb levő egyik kisteleki kocsma pultosa H. Mihályról, a gyilkosság, majd az öngyilkosság elkövetése előtti utolsó perceiről.– Eléggé friss volt a kapcsolatuk. Másfél-két hónapja lehettek együtt. A feleségemnek szóltak először a rendőrök, ő hívott fel fél 3 körül, hogy baj van az apósomékkal – mondta H. Mihály veje, aki azért érkezett a helyszínre, hogy apósa házát a gyilkosság nyomainak rögzítése után bezárja. Mondta, a felesége kérte meg rá, hogy helyette idejöjjön. – Amikor beszéltünk az apósommal, mindig azt mondta, nagyon kellemesen él fiatal barátnőjével. Semmi jel nem utalt arra, hogy egyszer ez történik majd – mesélte István, aki elmondta, apósa rendszeres kocsmajáró volt. Az asszonyról csak annyit tudott, hogy albérletből albérletbe járt. – Talán egy kocsmában futhatott össze apósommal, aki ezután a házába fogadta őt – találgatott a két ember megismerkedésének történetéről.

Hogy mégsem volt felhőtlen T. Rózsa és H. Mihály kapcsolata, arról a férfi szomszédai számoltak be. Magyar Ferencné elmondta, két hete, éjnek évadján a férfi kidobta az asszonyt, aki ezután az utcában minden ház ablakán bekopogott. – Remegve kérte, adjunk neki szállást, de legalább holmijait hagyhassa nálunk. Mondta, Miska megütötte, erőszakos volt vele, ezért akart elmenni tőle. Néhány napra rá azonban már ismét a férfi lakásában aludt – mondta a nyugdíjas asszony. Azt is elmesélte, szomszédja mindig részeg volt, amióta megkapta az örökségét. Úgy tudjuk, H. Mihály és testvére két hónapja adott túl a szülői házon, és a kapott pénzt a fivérek megfelezték. H. Mihálynak nagyjából 2 millió forint jutott. Dékány Andrásné is úgy sejti, hogy az örökség vette el az eszét a férfinak. – De a nővel sem volt mindig minden rendben – mondta.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya szakértő bevonásával, emberölés gyanúja miatt folytatja az eljárást. M. Toronykőy Márta rendőrségi szóvivő arról számolt be, hogy a tragédiát családi vita előzte meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!