Szeged és környéke

2007.05.10. 16:19

13-14 kilométer babakocsival

Naponta tizenhárom-tizennégy kilométert fut Adankovics Nóra. A belgyógyász hematológus orvos minden alkalommal tolja maga előtt speciális babakocsiban hároméves kislányát, Líviát.

Cs. Gát László

– Öt hónapos kora óta rendszeresen együtt futunk. Kezdetben nagyokat aludt, mostanában pedig beszélget kis barátnőjével, akit édesanyja, Gombás Ildikó fogorvosnő szintén futva tologat – mesélte a doktornő, aki gyermekkorában soha nem sportolt. Az ezredfordulón megpróbálkozott a kocogással, mert úgy érezte, súlyfeleslege van. Először csak két-három kilométereket hagyott maga mögött, két év után teljesítette a félmaratonit. A doktornő szülés után két hónappal már körözött az újszegedi ligetben, és 2005-ben, valamint tavaly a félmaratoni és maratoni távot – 42 kilométer 195 métert – is teljesítette.

– Lívia annyira hozzászokott a futáshoz, hogy folyton kérdezi: Anyu, mikor megyünk futni? Lassan ő is elkezdhet kocogni, kapott is futócipőt és nadrágot – mondta a belgyógyász, akinek két fia, a 10 éves Gergely és a 12 éves Bálint triatlonozik.

A doktornő és barátnője a ligetben, a szőregi úton és a Holt-Maros partján fut. Célpont általában egy játszótér, ahol megpihennek, majd visszafordulnak. A belgyógyász tudomása szerint mások is vannak Szegeden, akik a gyerekekkel együtt sportolnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!