Szeged és környéke

2007.05.17. 16:19

Európai információs iroda nyílt

Az Európai Unióval kapcsolatos információk terjesztésével, rendezvények szervezésével foglalkozik a 2007 márciusában alakult Europe Direct Szeged. Az iroda az egyetlen az országban, melyet egy felsőoktatási intézmény fogadott be, jelesül az SZTE Állam- és Jogtudományi Kara.

R. Tóth Gábor

– A Europe Direct Szeged 2007 márciusában alakult meg, azért, hogy tájékoztassa a lakosságot az Európai Unióval kapcsolatos információkról – tudtuk meg Szekeres Ildikó irodavezetőtől. Az iroda ügyfélszolgálatán, az SZTE ÁJTK Európa-tanulmányok Központjában, a Tisza Lajos körúton az érdeklődők az EU-val kapcsolatos bármely kérdésre választ kaphatnak.
– Pályázatokban, továbbtanulásban, küldföldi munkavállalásban is tudunk segíteni, emellett rendezvényeket is szervezünk. Legutóbb a TIK-ben a magyar EU-elnökségre való felkészülésről rendeztünk kerekasztal-beszélgetést – mondta Szekeres Ildikó.

Az EU területén 400, hazánkban 20 hasonló iroda működik. A Europe Direct Szeged azért különleges, mert az egyetlen olyan iroda a magyar hálózatban, melynek befogadó szervezete felsőoktatási intézmény. Az SZTE Állam- és Jogtudományi Karának Európa-tanulmányok Központja ugyanis már 1998 óta terjeszti az EU-val kapcsolatos információkat, így szakmailag és infrastruktúráját tekintve is alkalmas volt az iroda befogadására.

A Europe Direct Szeged kiemelt figyelmet szentel a diákság információs igényeinek. Támogatja a jogászok megismerkedését az EU-joggal, közreműködik szakdolgozatok, tanulmányok szakirodalmi listájának összeállításában, de a hallgatók külföldi tanulmányaival kapcsolatban is segít.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!