Szeged és környéke

2007.05.29. 16:19

Gépbeszerzés: van idő pályázni

A tapasztalatok szerint az agrár- és vidékfejlesztési támogatásokért folyamodók nagy része az új pályázati lehetőségek meghirdetését követően megrohamozta a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalt, illetve megyei kirendeltségeit.

A tapasztalatok szerint az agrár- és vidékfejlesztési támogatásokért folyamodók nagy része az új pályázati lehetőségek meghirdetését követően megrohamozta a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalt, illetve megyei kirendeltségeit. Ennek az volt az oka, hogy a korábbi két támogatási rendszer esetében a pályázatokat a beérkezés sorrendjében bírálták el, így a később ébredőknek a keretek kimerülése miatt már nem jutott támogatás. Más a helyzet az Egységes Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap most induló támogatásai esetében, amelyekből gépeket lehet vásárolni. A kérelmeket ugyanis csak a benyújtási időszak lezárultát követően, meghatározott feltételek szerint képzett rangsor alapján bírálják el. A kérelmek beadási időpontja ebben egyáltalán nem játszik szerepet. A pályázatok benyújtására május 16. és június 15. között egy egész hónap áll a termelők rendelkezésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!