Szeged és környéke

2007.05.08. 16:19

Nem csak a hét végén buliznak a szegediek

Sokaknak már hétfőn elkezdődik a hétvége: ezen a napon is nyitva tart és megtelik számos szegedi szórakozóhely. Főleg az egyetemisták élnek a lehetőséggel, de színésznők és szabadnapos felszolgálók is feltűnnek az éjszakában.

R. Tóth Gábor

– Ünnepeljük, hogy elmúlt a hétfő – indokol Oláh Gergely, Pataki Zsuzsa, Orha Anita és Sádt Zoltán orvostanhallgató. Miért ülnek hétfő éjjel a Sörkertben? – kérdeztük. A hely fél tizenkettőkor szinte tömve van, mintha péntek lenne, a csocsóasztalok foglaltak, a pultnál sor áll.
Vidáman kacag az egyik asztalnál Göblyös Sára, aki „művésznőként" mutatkozik be. Nem véletlenül, hiszen éppen azt ünnepli, hogy felvették egy budapesti színitanodába. Múltja is van a szakmában: a Rudolfban fellépett a szabadtérin. Barátnője, Remzső Alexandra viszont lélekben már a másnap délutáni, latin nyelvészet vizsgájára készül. Lassan szedelőzködnek, hiszen mellettünk egy fiatalember figyelmeztet: „Csak éjfélig lehet maradni, akkor jön Feri, a kidobó, és megkér, dobjuk be az utolsó felest."

A legerősebb nap

– Egyedül december és február első hétfőjén, a szemeszter indulásakor van nagyobb buli, amúgy mérsékelt az érdeklődés ezen a napon, inkább a csütörtök az erős a hétköznapok közül – mondja Benke Csaba, a SZOTE-klub vezetője, míg Csaba Levente, a JATE-klub első embere a hétfőt tartja a legerősebb napnak. Hiszen ekkor a bölcsészek vagy a TTK-sok mulatnak, valamint koncerteket is szerveznek. Márpedig Dopeman vagy Mester Tamás fellépése nem csak egyetemistákat mozgat meg.

Éjfél után is zajlik az élet a belvárosban: a Kölcsey utca sarkán posztoló rendőrök az általuk dekoratívnak tartott Evelinről beszélgetnek. A Dugonics téri szökőkút körül is üldögélnek páran, egy arab fiú teli torokból üvölti Beyoncé egyik számát. Az Aradi téri büfé előtt 8-10 fős társaság vár meleg ételre, úgy látszik, megéri nyitva tartani ilyenkor is.

A SZOTE előtt ugyanakkor most nem kígyózik a tömeg, mindössze három taxi posztol, a taxisok pedig tévéznek és a gyér forgalomra panaszkodnak. A zenére nem: betöltik a Dóm teret a kilencvenes évek diszkóslágerei. A panteonban viszont már az új évezred fiataljai viszik a prímet. – Érettségi van, szünetet kaptunk – magyarázza a középiskolás fiú, mit keres még az utcán társaival.

A JATE-ban éjfél körül még gyér az érdeklődés, ám innentől sorjáznak a bulizni vágyók: fél kettőre megtelik a klub folyosója. Itt találkozunk a láthatóan nem egyetemista korú Farkas Ádámmal, megtudjuk, egy belvárosi szórakozóhely felszolgálója. – Holnap csak délután dolgozom, ilyenkor nem maradok este otthon. A haverokkal háromig-fél négyig bulizunk, hosszú az éjszaka – jósolja a már valószínűleg nem szomjas fiatalember. Utóbbi megállapításával pedig valószínűleg egyetértenek a Somogyi utcában éppen zebrát mázoló környezetgazdálkodásiak is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!