Szeged és környéke

2007.07.29. 16:19

Háromszáz méter gond a szegedi Acél utcában

Nem aszfaltozzák, nem kátyúzzák, egyre csak pusztul a szegedi Acél utca. A Petőfitelepre vezető forgalmas úton a kátyúk mellett a táblák szaporodnak, azok hivatalosan is lassítják a forgalmat. A javítást egy vita hátráltatja.

Dombai Tünde

Nem telik el nap anélkül, hogy olvasóink ne háborognának telefonon a szegedi Acél utcai kátyúk miatt. Fábián Andrea szerint már szlalomozni sem lehet, annyi rajta a mély gödör. Frank István nevetségesnek tartja a 30-as sebességkorlátozó táblát, hiszen a szétmálló aszfaltszőnyeg alól kilátszik a régi kockakő, amúgy sem lehet haladni. Két autó pedig egyáltalán nem fér el egymás mellett. A legújabb fejlemény a felállított „kátyús úttest" figyelmeztető tábla, noha inkább az „úttestes kátyú" megnevezés illene a töltéstől a gyógyszertárig vezető háromszáz méterre.

Nemrég csatornázták az utca végét, az önkormányzat pedig érdeklődésünkre azt nyilatkozta, hogy az ott dolgozó Hídépítő Rt. feladata az út rendbetétele. Az utca végét le is aszfaltozta is a cég, az elejét viszont nem. Kétségbeestek a környékbeliek, de akkor azt hallották, hogy sok utcaszőnyegezést pályázati pénzből old meg a város. Megkérdeztük, valóban nyert pénzt az önkormányzat, de abból sem „kap" az Acél utca. Akkor marad a toldozás-foldozás? Utánajártunk a városi utakat karbantartó Szegedi Környezetgazdálkodási Kht.-nál, mikor, mennyi jut kátyúzásra. Marovszki Béla elmondta, ősszel előreláthatólag ötvenmillió forintot költenek útjavításra. De az Acél utca nem szerepel a javítási listán.

A megoldás? Vita tárgya. Ugyanis az önkormányzat és a 9,5 milliárdos szegedi csatornamunka fővállalkozója, a Hídépítő most azon huzakodik, kié az Acél utca gondja. A Hídépítő a végét csatornázta, és nem ismeri el, hogy munkálatai érintették az utca elejét. Még akkor sem, ha ott dübörögtek végig a csatornázáshoz és útépítéshez a teherjárműveik. Szerintük az Acél utca eleve rossz volt. A város meg állítja: lehet, de nem ennyire. Így a szegedi csatornamunkálatok műszaki átadásánál a napokban – sok-sok más probléma mellett – tisztázásra vár az Acél utcai háromszáz méter gondja is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!