Szeged és környéke

2008.08.11. 21:45

Előzetesben marad az apa

Címkék#Szeged

Hatvan nappal meghosszabbította Cs. Gy. előzetes letartóztatását a Szegedi Városi Bíróság. A férfitól – mint erről beszámoltunk – még július elején szökött el középső gyermeke, mert apja rendszeresen verte őt és testvéreit.

Kiss Gábor Gergely

Hatvan nappal meghosszabbította a Szegedi Városi Bíróság annak a férfinak az előzetes letartóztatását, akit még július 9-én vett őrizetbe a rendőrség. Cs. Gy.-t azzal gyanúsítják, hogy rendszeresen ütötte-verte három gyermekét, akik közül a középső – ahogy azt megírtuk – július 9-én hajnalban elszökött otthonról. Lakossági bejelentés révén találták meg, az 5-ös út mentén bandukolt.

A gyerekeket még aznap meghallgatták, és egymástól függetlenül azt vallották, hogy apjuk rendszeresen bántalmazza őket. Ezt alátámasztotta a rendőrorvos vizsgálata is, aki a gyerekeken veréstől származó nyomokat talált. Az édesapát ezután gyanúsítottként hallgatták ki, majd három rendbeli kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt őrizetbe vették.
Cs. Gy.-ről az is kiderült, hogy korábban már volt büntetve hasonló jellegű bűncselekmény miatt: 2006-ban ítélték el, és felfüggesztett szabadságvesztését töltötte. A Szegedi Rendőrkapitányság ezért kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását a Szegedi Városi Ügyészségnél, amit az a bíróság felé indítványozott. Cs. Gy.-t először július 11-én hallgatták meg a Szegedi Városi Bíróságon, ahol elrendelték harmincnapos előzetes letartóztatását, amit most két hónappal hosszabbítottak meg. Ez azonban még nem jogerős: a gyanúsított és ügyvédje fellebbezett a bíróság döntésével szemben.

A testvéreket a rendőrség még július 9-én a Csongrád Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat (Tegyesz) Bal fasori épületében helyezte el, ahonnan már másnap nevelőszülőkhöz kerültek. A gyámhivatalnak és a Tegyesz szakembereinek szintén harminc nap állt rendelkezésére, hogy véglegesen döntsenek a sorsukról. – A gyerekek jól érzik magukat a nevelőszülőknél – tudtuk meg Szügyi Jánostól. A Tegyesz igazgatója elmondta: a szakértői bizottság írásos vizsgálatára még néhány napot várni kell, amit a héten küldenek meg a gyámhivatalnak. A vizsgálat alapján itt döntenek majd a kicsik végleges elhelyezéséről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!