Szeged és környéke

2012.08.04. 18:42

Napernyőkkel takarták el a vízbe merült férfit

Sándorfalva - Több mint egy órán keresztül küzdöttek a mentők egy szegedi férfiért, miután Sándorfalván szombaton a Nádastó Szabadidőparkban a vízbe ugrott és rosszul lett. Nem sikerült megmenteni, a fürdőzők viszont végignézték az életmentők tusáját.

Delmagyar.hu

- Egy fürdőző is szólt, de mi is láttuk, hogy egy férfi lebeg a móló mellett a vízen. Azonnal a segítségére siettünk: a partról gyalog, a vízen csónakkal - mondta szombaton a sándorfalvi Nádastó Szabadidőpark úszómestere. Kiderült: vízbe ugrott, majd rosszul lett egy törzsvendégnek számító 54 éves szegedi férfi, a fürdőzők szeme láttára életét vesztette.

- 15 percig szívmasszást alkalmaztam, közben megérkezett Szentesről a mentőhelikopter is. Átvették tőlem a férfit, közel egy órán át küzdöttek az életéért, de nem sikerült megmenteni - mesélte [namelink name="Kresák József "]a strand úszómestere. A tragédiát követően elárulta: pillanatok alatt kimentették a férfit, hiszen a móló alig 25 méterre van az állandó vízi mentő standtól, ennek ellenére sem tudta a kitapintani a vízből kiemelt férfi pulzusát. - Nem megfulladt, szív- vagy agygörcsöt kaphatott - vélekedett az életmentésre szakosodott Kresák József.


A szombat délutáni kánikulában több mint ezren fürdőztek a sándorfalvi Nádastó Szabadidőparkban: sokan végignézték az életmentők küszködését. - Egy órán át a mólón dolgoztak, nem takarták el a férfit. A fürdőzők többsége a haldokló férfi ellenére nyugodtan pancsolt - mesélte egy szemtanú. Hozzátette: később a halottat napernyőkkel takarták el, másfél óra is eltelt mire elszállították. - Mindenki úgy tett, mintha hétköznapi eset lenne, pedig egy ember a szemünk láttára meghalt - fogalmazott a fiatal lány.

Vízparti tragédiák

Pénteken reggel a Körös-toroki Napokon a Tiszába fulladt egy huszonéves fiatal. Életét a helyszínen tartózkodó mentők sem tudták megmenteni. Szombaton délután pedig megtalálták annak a 43 éves felsődobszai férfinak a holttestét, akit július 28-án sodort el a Hernád.

 A baleset helyszínén találkoztunk Kakas Bélával, Sándorfalva polgármesterével. - Motorcsónak, ügyeleti állás, vízi mentő szolgálat: minden adott, hogy segíthessünk. Úgy tűnik, ma ez is kevés volt - mondta a megrendült városvezető, hozzátéve: 2011-es nyitás óta ilyen tragédia még nem történt, viszont vízből mentésre már szükség volt. Fényképezőgépünket látva egy fürdőző megkérdezte: „Ezt most megírják?" - Talán így sikerül felhívnunk a figyelmet arra, felhevült testtel nem szabad a vízbe ugrani - válaszoltuk.

- Valószínűleg rosszul lett és elmerült egy férfi Sándorfalván, a mentők közel egy órán át küzdöttek a férfi életéért, de nem jártak sikerrel. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit - közölte [namelink name="Szenti Szabolcs"], a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Korábban írtuk:

Szombat délután a sándorfalvi Nádastó Szabadidőközpontban egy 54 éves szegedi férfi fürdőzés közben elmerült. Társai - a helyszínen állandó szolgálatot ellátó vizimentőkkel pillanatok alatt a partra húzták, a közeli mólóra emelték, majd a helyszínen tartózkodó úszómester megkezdte a férfi újraélesztését.


Szentesről mentőhelikoptert küldtek a szerencsétlenül járt férfihoz, akinek életéért 1 órán át küzdöttek, de a fürdőző a helyszínen életét vesztette.

Az elsődleges információk szerint a férfi feltehetőenen szívelégtelenség miatt veszítette eszméletét és merült el a vízben, így valószínűleg nem fulladás okozta a halálát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!