Szeged és környéke

2013.01.11. 21:47

Nicolas Namoradze zongoraestje a Korzó Zeneházban

Szeged - A Filharmónia kamarabérleti sorozatában hétfőn 19.30-tól a Korzó Zeneházban a 21 éves grúz zongorista, Nicolas Namoradze ad koncertet.

Munkatársunktól

A műsoron Bach, Mozart, Beethoven, Chopin és Bartók darabjai szerepelnek. [namelink name="Nicolas Namoradze"] Tbilisziben született 1992-ben, 7 éves korában kezdett zongorázni; 12 évesen felvették a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kiemelt tehetségek osztályába, ahol [namelink name="Esztó Zsuzsa"], [namelink name="Kemenes András"] és [namelink name="Wágner Rita"] tanította. Jelenleg Bécsben és Firenzében tanul, ahol [namelink name="Oleg Maisenberg"] és [namelink name="Elisso Virsaladze"] a mestere. A nagy tehetségnek tartott zongorista 10 évesen adta első hangversenyét Tbilisziben; egy évtizede rendszeresen fellép Budapest jelentős koncerttermeiben, játszott Ausztriában, Németországban, Olaszországban és az Egyesült Államokban is.

Nicolas Namoradze

Nicolas Namoradze
Fellépett a Budapesti Tavaszi Fesztiválon és a Tiszadobi Zongorafesztiválon, számos nagy szimfonikus zenekarral adott már szólistaként koncertet. A Művészetek Palotájában nemrégiben Dvorák g-moll zongoraversenyét játszotta [namelink name="Vásáry Tamás"] vezényletével, májusban pedig Brahms 2. zongoraversenyét adja elő ugyanott a Savaria Szimfonikus Zenekarral. 14 évesen kitüntetéssel az angliai Royal Schools of Music tagja lett. 2010-ben pedig öt kiemelt művész egyikeként felvették a Zeneakadémia EU által finanszírozott tehetséggondozó programjába, amelynek célja a legígéretesebb növendékek felkészítése a professzionális muzsikus pályára. 2012-ben elnyerte a Tanglewood Music Center ösztöndíját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!