Szeged és környéke

2014.03.05. 22:22

Együtt a korrupció ellen határon innen és túl

Szeged - A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság első alkalommal szervezte meg az Együtt a korrupció ellen – határon innen és túl elnevezésű nemzetközi szakmai értekezletét, amelynek a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatala adott otthont szerdán.

Munkatársunktól

A konferencián „határon innen" a Nemzeti Védelmi Szolgálat, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, továbbá „határon túl" a Nagyváradi és a Temesvári Területi Határrendőr Felügyelőség, illetve a Szabadkai Regionális Határrendőrségi Központ munkatársai vettek részt. A rendezvényt [namelink name="Lukács János"] dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nyitotta meg; az Országos Rendőr-főkapitányság Ellenőrzési Szolgálatának vezetője, [namelink name="Somssich Gabriella"] dandártábornok tolmácsolta [namelink name="Papp Károly"] altábornagy szavait: Magyarország rendőrsége elkötelezett a korrupció elleni harcban. Elmondta, hogy annak megelőzésével kapcsolatban nincsenek rossz ötletek és ajánlások, továbbá hangsúlyozta, hogy az apróbb szabálytalanságok sem maradnak szankció nélkül. Somssich Gabriella úgy fogalmazott: a korrupciót megszüntetni teljes egészében nem lehet, de együttes erővel és nemzetközi összefogással fel lehet és fel is kell lépni ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!