Szeged és környéke

2019.09.04. 11:51

Részegen ugrott a Tiszába az Árvízi emlékműnél - nem sokon múlt a tragédia

A Tiszából kellett kimenteni egy részeg férfit a napokban a rendőröknek. Az Árvízi emlékműnél ugrott a folyóba, de kiúszni már nem sikerült neki.

Suki Zoltán

Hiába figyelmeztet valamelyik hatóság szinte naponta arra, hogy mennyire veszélyes a fürdőzés a szabad vizekben, és főleg részegen mennyire veszélyes ez, van, akihez nem jut el az üzenet, és tesz egy próbát. Most egy férfi adott munkát a mentőknek és a rendőröknek is, mert felelőtlen volt. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette a Délmagyarország információit, hogy egy férfit kellett kimenteni a Tiszából a napokban. Az első információk még arról szóltak, hogy a Szegedi Ifjúsági Napokra akart úszva bejutni, de ez a rendőrség szerint nem így volt. Azt közölték lapunkkal, hogy a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére augusztus 29-én, múlt héten csütörtökön 19 óra 23 perckor érkezett bejelentés, hogy egy férfi a vízbe ugrott az Árvízi emlékmű közelében. A kiérkező járőrök a férfit megtalálták, közben pedig a vízi rendőröket is értesítették. A rendőrök végül az ittas férfit a vízből kisegítették, majd később a mentők kórházba vitték.

Az Árvízi emlékműnél ugrott a Tiszába a felelőtlen férfi. FOTÓ: FRANK YVETTE

Az Árvízi emlékműnél ugrott a Tiszába a felelőtlen férfi. FOTÓ: FRANK YVETTE

Sajnos a Tisza sok embernek ad rossz ötletet néha, évente több ilyen eset is előfordul.


Tavaly májusban például a Belvárosi hídról akart az uszadékfával és hulladékkal teli folyóba ugrani három fiatal. Egy kislány vette észre őket, apja rögtön hívta a rendőrséget.


– Este fél nyolc felé sétáltunk a lányommal a parton, amikor észrevette, hogy először egy, aztán másik két tinédzserkorú fiú mászik ki a néhány tízcentis pilléren a híd közepére. Egyértelmű volt, hogy mi a tervük, de sokáig hezitáltak, nagyjából há­rom percig pásztázták a vizet – mondta akkor az apuka.


Szerencsére a rendőrök villámgyorsan megérkeztek, a fiatalok menekülni próbáltak, de pillanatokon belül elkapták őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!