Szentes és környéke

2007.01.11. 15:19

30 kilométer kerékpárút

A szentesi kistérségi társulás sikerrel szerepelt a gazdasági minisztérium pályázatán, amelyet a szaktárca kerékpárút-tervezésre írt ki.

A szentesi kistérségi társulás sikerrel szerepelt a gazdasági minisztérium pályázatán, amelyet a szaktárca kerékpárút-tervezésre írt ki. Szabó István, Derekegyház és Gémes László, Szegvár polgármestere szorgalmazta Szentes polgármesterénél: a társulás valósítsa meg a településeket összekötő kerékpárút-hálózatot. Önerőként a társulás 13 millió forintot tett le az asztalra, az elnyert összeg ugyanennyi. Szirbik Imre szerint a törekvés szép példája a települések közötti összefogásnak.
A program megvalósulásával hozzájárul a biztonságos, környezetkímélő közlekedéshez, erősítheti az idegenforgalmat. A tervek szerint épül egy út Szentes és Szegvár között egészen Mindszent közigazgatási határáig. Egy másik út Szentesről vezet Derekegyházon át Nagymágocsra – majd az elképzelések szerint egészen Orosháza-Gyopárosfürdőig. Összesen 30 kilométer kerékpárút tervei készülnek el hamarosan.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!