Szentes és környéke

2007.05.03. 16:19

Időközi önkormányzati képviselő-választás előtt

A Magyar Demokrata Fórum szentesi szervezete Révész János egyéni vállalkozót, lapunk egykori munkatársát indítja a 14-es választókerületben a júliusi időközi önkormányzati képviselő-választáson. Az SZDSZ aspiránsa Csernus-Lukács László, akit az MSZP is támogat. A többi szervezet még nem nevezte meg jelöltjét.

Balázsi Irén

A helyi választási bizottság július 22-ére írta ki az időközi választást a Fidesz áprilisban elhunyt képviselője, Zoltai Gábor helyére. A 14. számú egyéni választókerületben a Magyar Demokrata Fórum Révész János egyéni vállalkozót, lapunk volt munkatársát indítja. Az MDF helyi elnöke, Nagy Mélykúti László és a képviselő-aspiráns részvétét nyilvánította a tegnapi sajtótájékoztatón a Zoltai családnak. A tanyán nevelkedett Révész – aki korábban [namelink name="Farkas Sándor"] fideszes országgyűlési képviselő személyi titkára volt – kampányszlogenje úgy szól: Ígéret helyett cselekvés. Programját a választók fogják összeállítani. A Fidesszel való szakításáról azt mondta, nem állt át a másik oldalra, továbbra is jobboldalinak tartja magát. Az MDF-el úgy kezdődött a kapcsolata, hogy levelet írt Dávid Ibolyának, és felajánlotta segítő jobbját. Kérdésünkre, nem tartanak-e attól, hogy a jelöltállítással megosztják a jobboldali szavazókat, és ezzel a baloldal malmára hajtják a vizet, Nagy Mélykúti azt válaszolta: ez nem megosztottság, hanem szükségszerűség. Szerinte túlhaladott az a nézet, hogy csak két párt létezik.

A SZDSZ helyi szervezetének elnöke, [namelink name="Szűcs Lajos"] alpolgármester lapunk érdeklődésére azt közölte, hogy Csernus-Lukács László vállalkozót indítják a 14-es választókerületben, amelyet a jelöltjük az előző ciklusban képviselt. Az MSZP helyi elnöke, [namelink name="Demeter Attila"] képviselő úgy nyilatkozott: támogatják Csernus-Lukácsot. [namelink name="Farkas Sándor"], a Fidesz helyi elnöke arról tájékoztatott, hogy előreláthatólag május közepén mutatják be a képviselőjelöltjüket. A Szövetség Szentes Felemelkedéséért Egyesület elnöke, Horváth István helyhatósági képviselő valószínűnek tartja, hogy Borsos Zsigmond mezőgazdasági vállalkozót indítják a júliusi választáson. Az Együtt Szentesért vezetője, Bácskainé Fazekas Márta önkormányzati képviselő úgy fogalmazott, hogy „képben van egy lehetséges jelölt, jó lenne, ha vállalná a megméretést."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!