Szentes és környéke

2012.08.21. 19:47

Kartellszezonvég

Címkék#Szentes

Szentes - Csendélet a szentesi Tisza-parton. Ez sem az, aminek látszik.

Bakos András

„Nem történt kartellezés a dinnyetermesztők védelmében született megállapodás során" – nyilatkozta [namelink name="Budai Gyula"] államtitkár a Kossuth rádiónak. „Igen, kartelleztünk, a magyar termelők érdekében. A Gazdasági Versenyhivatal is azt mondta, hogy én kartellezek. Igen? És akkor mit tudnak velem csinálni? Vagy a minisztériummal? Vagy a kormánnyal?" – ezt is ő mondta, egy gazdáknak rendezett fórumon. Ezzel hosszú időre muníciót adott a kormány bírálóinak. Pedig talán a tapasztalat fontosabb: nagyon nehéz hatékonyan megvédeni a magyar termelők érdekeit a szabadpiacon, de mint a mellékelt ábra mutatja, nem lehetetlen. Ez valószínűleg másutt sem megy másként.

Fotó: Maczelka Lászlóné

Fotó: Maczelka Lászlóné
A dinnyeszezon közben lassan véget ér, és [namelink name="Maczelka Lászlóné"] szentesi olvasónk fotója alapján úgy tűnhet, mintha már olyannyira kezdene devalválódni a dinnye, hogy felbontatlanul dobálják a Tiszába. Ez azonban csak a látszat. A fotón látható görögdinnye ugyanis – ez a merüléséből megállapítható – igazából gumilabda.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!