Szentes és környéke

2012.08.10. 22:41

Videóra vette, ahogy egy liter borért becsinált egy hajléktalan

Szentes - A törvény bünteti, ha valaki megaláz egy embert, és ezt filmre veszi. Egy szentesi pultos a saját kárán tanulhatja ezt meg: egy liter bort ígért egy hajléktalannak, ha becsinál. A videót később feltette az internetre.

Králik Emese

Jó viccnek indult, de a vége valószínűleg rendőrségi feljelentés lesz annak a tavaly év vége felé készült pár perces filmnek, amelyet egy szentesi söröző csaposa tett fel az interneten a Youtube fáljmegosztóra - adta hírül a Szentesi Élet. A videón – amelyet azóta eltüntettek a portálról – egy hajléktalan férfi szerepelt, akit az ötletgazda, az Arany János utcai kocsma alkalmazottja arra biztatott: kap egy liter bort, ha becsinál a nadrágjába. A felvétel tanúsága szerint az akció lezajlott, a szerencsétlen emberről készült felvételt számos internetező láthatta. Úgy tudjuk: a lefilmezett férfi nem volt ittas, de a cselekedeteinek súlyát a szellemi képességei miatt nem tudja pontosan megítélni.

Részeg, fogyatékos szereplők

A középkorú sértett és hasonló élethelyzetben lévő, ittas, esetleg csökkent szellemi képességű társai, úgy tűnik, kedvelt alanyai a "vicces" önjelölt szentesi alkotóknak. Rövid keresés után megtaláltuk például az egyik szereplő által Petikémnek szólított filmes szösszeneteit, aki kamerája előtt szívesen beszélteti a szinte öntudatlanságig részeg vagy fogyatékos embereket. 

 A hajléktalansegítő központ munkatársai is megtudták az esetet. Az egyik munkatárs elmondta, hogy embertelennek és gyomorforgatónak tartják a történteket. A vezetőjük, [namelink name="Tedás Zoltán"] állítólag feljelentést is szeretett volna tenni az ügyben. Ezt tőle nem kérdezhettük meg: szabadságát tölti, és nem értük el telefonon.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, [namelink name="Szenti Szabolcs"] szerint a központ vezetője a legjobb szándéka ellenére sem tehet feljelentést. – A Büntető törvénykönyvben vannak olyan bűncselekmények, amelyek kizárólag magánindítványra üldözendők. A szentesi esetben csak a sértett tehet jogi lépéseket, kiszolgáltatott személy megalázásának vétségének gyanúja miatt – közölte a szóvivő. Lapunk úgy tudja: a férfi elszánta magát erre. A cselekményt akár kétéves börtönbüntetéssel is sújthatja a bíróság.

A városban Boci becenéven ismert ötletgazda elmondta: akkor viccesnek találták az esetet, a sértettet pedig régen nem látta, több kérdésünkre azonban nem kívánt válaszolni. Hasonló alkotásait Bocibátya felhasználói néven töltötte fel az internetre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!