Színes hírek

2007.01.29. 15:19

Egy hulla keze segített a bankrablóknak

A bűnözők egy lépéssel mindig előbbre járnak mint a technika: egy olasz bankfiók digitális ujjlenyomat-azonosítója egy hulla mutatóujjáról készített felvételt a pénzintézmény kifosztása során, noha a pénzintézetből két igencsak eleven bankrabló távozott a 10 000 eurós zsákmánnyal.

A Róma környéki Portuense bankfiókjában
alkalmazott „Bio Digit" elnevezésű intelligens műszer minden egyes alkalommal rögzíti a páncélterem nyitógombját benyomó mutatóujj lenyomatát, ami adott esetben egyszerűsíti az elkövető utólagos beazonosítását.

A múlt heti illetéktelen behatolók azonban egy (feltehetően nőnemű) hulla kezéről származó mutatóujj segítségével jutottak be a páncélterembe.

A csavaros eszű profik azonban egy súlyos hibát mégis elkövettek: siettükben a betörés helyszínén felejtették a hullamerev corpus delictit, így a perdöntő bizonyíték birtokában a rendőrség legalább annyit tud, hogy a hullaházak környékén kell kezdeni a nyomozást. A betörés kulcsául szolgáló testrészt a felhasználóik az akció előtt valószínűleg hosszú ideig mélyhűtőben fagyasztották.

Első lépésében most azt kell kideríteni, van-e olyan tetem, amelyről hiányzik a gombnyomogató testrész, a továbbiakban pedig választ kell találni arra, hogyan és főleg kik jutottak a praktikus bioeszkoz birtokába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!