Színes hírek

2007.01.31. 15:19

Halálra ítélhetik az orrharapó szamarat

Halálra ítélhetik Kolumbiában azt a szamarat, amely egyetlen harapással megfosztott orrától egy férfit. Turbana településén élő férfi meg akarta akadályozni, hogy a szamár meghágjon egy kancát, ezért az állat rátámadt és leharapta az orrát.

Rafael Flores, a szamár tulajdonosa azért adta kölcsön barátjának, Carlos Polónak az állatot, hogy az vizet szállítson egy közeli patakból.

A férfi testvére, Rosa elmondta: az állat akkor támadta meg Carlost, amikor az közbelépett, hogy megakadályozza a szamár és a közelben lévő tüzelő kanca párosodását. A szamár nem akarta elengedni fogai közül a leharapott orrot, ezért a két testvér kénytelen volt megbotozni.

A helyiek szerint a szamár már két embert megharapott korábban. A lakók a település kormányzatát teszik felelőssé, amiért nem építette ki a vízvezeték-hálózatot, így a patakhoz kell menniük vízért. A tulajdonos beleegyezően nyilatkozott a szamár halálos ítéletéről: "Ott tartom a birtokomon, de ha fel kell áldozni, hát tegyék meg".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!