Színes hírek

2007.01.10. 15:19

Már megrendelhetőek a tökéletes utódok

Úgy tűnik, a Gatacca című film alkotói nem jártak messze az igazságtól, amikor javított génekkel születő gyerekekről vizionáltak. Amerikában már 10 ezer dollárért olyan embrióhoz juthatunk, akinek tulajdonságait magunk határozhatjuk meg.

A texasi San Antonióban már létezik olyan cég, mely arra szakosodott, hogy megtalálja a tökéletes gyermeket azok számára, akik a természetes fogantatás helyett kénytelenek a beültetés mellett dönteni. Ez az első olyan mesterséges megtermékenyítéssel foglalkozó klinika, ahol "étlapról" választhat magának a delikvens gyermeket ahelyett, hogy petesejt vagy spermadonort fogadna, illetve a más megtermékenyítésekből fennmaradó embriók örökbefogadása mellett tenné le voksát.

A központ létrejötte óriási vitákat robbantott ki az Egyesült Államokban, sokan azzal vádolják a magánklinikát, hogy "az emberi életet árucikként kezelik". Ennek ellenére már most óriási várólistával rendelkeznek. A hely igazgatónője, Jennalee Ryan szerint ez nem is meglepő, hiszen sokan szeretnék, ha gyermekük pont olyan lenne, amilyenre vágynak. Náluk pedig lehet választani többek között hajszín, szemszín, magasság szerint.

A leendő szülők megkapják a donorok jelenlegi és gyermekkori fotóit, kórtörténetét és iskolai végzettségét, hobbijait igazoló iratokat. A klinika garantálja, hogy az általuk kínált "szülők", akik valójában sosem találkoznak, hiszen a megtermékenyítés lombikban zajlik, egészségesek és intellektuálisan is megfelelő szinten állnak.

"Segítünk a pároknak, akiknek nem lehet gyermeke, és jó géneket helyezünk el az Univerzumban. Nyilván a legjobb donorokat választjuk ki, de ez a válogatás hasonlatos ahhoz, amit az tesz, aki párt választ magának" – nyilatkozta az intézmény igazgatónője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!