Színes hírek

2007.01.04. 15:19

Nem véletlenül létezik annyi anyósvicc

Az anyósok nem véletlenül a főszereplői a viccek egy jó részének - egy felmérés szerint valóban sokat ártanak az ifjak házaséletének.

Nem véletlenül létezik annyi anyósvicc - vonhatjuk le a következtetést egy nemrégiben elvégzett dániai felmérés után. Az Internetes felmérés azt mutatja, hogy az északi ország minden huszadik felnőtt lakója szerint a "kedves mama" volt az oka annak, hogy a párkapcsolat tönkrement.

A dánok hét százaléka arra panaszkodik, hogy szerelme édesanyja folyamatos konfliktuskeltő elem, két százalékuk pedig úgy véli, az anyósuk valódi boszorkány. A párkapcsolatokkal foglalkozó pszichológusok szerint sem szabad semmibe venni az anyóst, mert valóban sok esetben befolyással bírnak a pár legalább egyik tagjára.

A tapasztalat ugyanakkor azt mutatja, hogy a legtöbb probléma a két nő, a feleség és a férj mamája között szokott lenni - és ez annak köszönhető, hogy a nők folyton dominálni akarnak, a hatalmi harc pedig előbb-utóbb rosszul sül el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!