Fő a biztonság

2019.10.10. 16:23

Purhabbal javították meg a balesetveszélyes temetőkerítést

Megírtuk: méretes betonelemek estek le Szegeden az alsóvárosi temető kerítéséről, és van még ott esni készülő darab. Megjavították – purhabbal „fixálták” a tömböket. Jól van ez így?

Purhabbal javították meg az Alsóvárosi temető kerítését Szegeden. Fotó: Farkas Judit

Morbid lenne, ha az alsóvárosi temető kerítése juttatna valakit a sírba, írtuk október elején. A temető kerítéséről a Vám tér és a Szabadkai út sarkán, a kanyarban méretes betonelemek estek le, és volt még, ami hullani készült. Jó lenne valahogy stabilizálni, mielőtt baleset történik, jeleztük. Nemrég láttuk, hogy a stabilizálás megtörtént, de érdekes módszerrel: purhabbal töltötték ki a betonelemek melletti réseket. Önök hallottak már a purhab hasonló felhasználásáról?

Purhabbal javították meg az Alsóvárosi temető kerítését Szegeden. Fotók: Farkas Judit

Utánanéztünk az interneten, és azt találtuk: nem ördögtől való purhabot használni hézagkitöltésre, de 4-5 centinél szélesebb réseknél nem igazán javasolják. A purhab eredeti funkciója szerint szigetelőanyag, tehát a szokványos használatnál még kerül rá vakolat vagy egyéb réteg, nincs kitéve az időjárás viszontagságainak.

Vannak olyan fajtái, például a kútgyűrűknél is használható, ami kiválóan tapad a betonhoz, tehát végül is ragasztja is az elemeket, nem csak kitölti a hézagot. Akár még biztonságos is lehetne a megoldás – viszont azt írják róla, nem UV-álló, tehát kültéri használatnál mindenképpen le kell fedni valamivel, hogy ne érhesse direkt napsugárzás.

Hogy nem szép, az tény – de mit gondolnak, balesetveszélyes a megoldás, vagy sem? Javítanák így a kerítésüket?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!