A NAV munkatársait is érte meglepetés

2022.02.05. 07:47

57 migránst és egy embercsempészt találtak egyetlen éjszaka alatt

A rendőrök az éjszaka során elfogtak egy embercsempészt és 57 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében.

delmagyar.hu

Forrás: Police.hu

 A rendőrök a honvédekkel együttműködve 2022. február 4-én 22 óra és február 5-én 6 óra között nagyobb csoportokban 57 illegális migránst tartóztattak fel Szeged, Mórahalom és Ásotthalom külterületén. – írja a Police.hu.

Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír, palesztin és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

 

A Nemzeti Adó és Vámhivatal munkatársai 2022. február 5-én 4 órakor Szatymaz külterületén az M5 autópályán ellenőriztek egy lengyel honosságú Renault típusú kisteherautót amit egy 39 éves lengyel állampolgár vezetett. A járműben rajta kívül az egyenruhások további 8, magukat afgánnak, pakisztáninak és indiainak valló férfit találtak, akik személyazonosságuk mellet jogszerű magyarországi tartózkodásukat sem tudták igazolni. A Nemzeti Adó és Vámhivatal munkatársai a sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!