Szegedi hírek

2022.02.05. 20:13

A Szeged-Csanád GA magabiztosan győzte le a Budafokot a labdarúgó NB II.-ben – Galéria

A labdarúgó NB II. 22. fordulójában a Szeged-Csanád GA hazai pályán a Budafok együttesét fogadta, és magabiztosan, három góllal legyőzte.

Mádi József

Szeged – 2022.02.05. Szeged-Budafok labdarúgó NB II. focimérkőzés a Szent Gellért Fórum stadionban. Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Alaposan belenyúlt Dragan Vukmir a kezdőcsapatba. A III. Kerület elleni 1–1 után bekerült Temesvári Attila, Kővári Róbert, Haruna Jammeh és Kóródi Nándor, azaz a védelemben és a támadószekcióban is két-két változtatást hajtott végre. 

Mivel a Budafoknak rettentően szüksége volt a pontokra, azt várta a néző, hogy a vendégek magasan kezdik meg a letámadást a gyors labdaszerzések érdekében, ám ehelyett visszahúzódtak, és a kontrákra rendezkedtek be a meccs elején. Ezt a tervet hamar áthúzhatta volna Horváth K., aki az elépattanó labdát a 6. percben parádésan lőtte el, amely a felső lécről pattant vissza a kapu előtti területre. 

Az első negyedóra után egy kicsit kiszabadult a Budafok a szorításból, de kapura nem volt veszélyes, így eseménytelenebbé is vált a mérkőzés. A fővárosiak részéről főleg Kovács D. volt aktív, aki hol az egyik, hol a másik szélen tűnt fel jó megoldásokkal. Kovács D. helyzetére jött Gajdos lehetősége, mindkétszer hibáztak a támadók a lövéseknél. Közben a Budafok játéka is változott, hiszen a félidő második felében feljebb tolta a védekezését Csizmadia Csaba együttese. Horváth K. ezúttal fejjel próbálkozott, Oroszi másodszor is biztosan védett. A 35. percben már nem tudott, amikor remek Kővári-labdaszerzés után Kovács M. középre passzolt labdáját Haruna a bal sarokba lőtte, 1–0.

Horváth K. rögtön gólt szerezhetett volna a szünet utáni percben, ám a kapus hibája után melléemelte a labdát. Az 50. percben viszont egy remek jobb oldali elfutás után gólt rúgatott a védő Jagodiccsal, aki szerencsétlen mozdulattal juttatta a labdát a saját kapujába, 2–0. Alig negyedóra múlva Horváth K. is meglőtte a maga gólját, ezzel el is dőlt minden érdemi kérdés. A végén még bemutatkozott az új szerzemény, Debreceni Ákos is.

Dragan Vukmir: – Megérdemelten nyertünk, mert a csapatom jól játszott, sok helyzetet dolgozott ki, és dominált az egész találkozón. Kedden újabb feladat vár ránk, meglátjuk, mit tudunk kihozni ebből a meccsből. 

Szeged-Csanád GA–Budafok 3–0 (1–0)

Merkantil Bank labdarúgó NB II., 22. forduló. Szeged, Szent Gellért Fórum, 600 néző. Vezette: Veizer Roland (Horváth R., Belicza).

Szeged-Csanád GA: Molnár F. – Ódor, Temesvári, Pejovics, Kővári – Kovács M., Farkas A. (Simon Á., 77.) – Gajdos (Gréczi, 83.), Horváth K. (Debreceni, 77.), Kóródi (Dobos Á., 77.) – Haruna (Germán, 77.). Vezetőedző: Dragan Vukmir 

Budafok: Oroszi –  Margitics (Szalai D., 63.), Jagodics M., Romic, Kalmár O. – Micsinai (Varga D., a szünetben), Soltész I. – Adorján, Zuigeber (László D., 52.), Kovács D. – Beke (Szabó L., 52.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Gólszerzők: Haruna (35.), Jagodics M. (öngól, 50.), Horváth K. (64.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!