Jászapáti Petra és Kónya Zsófia is tagjai a váltónak

2022.02.05. 14:35

Peking 2022 - Döntős a magyar vegyes váltó

A Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia összeállítású rövidpályás gyorskorcsolya vegyes váltó A döntőbe, azaz a legjobb négy közé jutott a pekingi téli olimpia szombati versenynapján.

Peking, 2022. február 3. Jászapáti Petra (elöl), Kónya Zsófia (j), Krueger John-Henry (b) és Liu Shaolin Sándor (hátul) a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzésén a pekingi téli olimpián, a megnyitóünnepség elõtti napon a Fõvárosi Fedett Stadionban 2022. február 3-án. MTI/Kovács Tamás

Fotó: Kovács Tamás

A két elődöntőből az első két helyezett az A, a harmadik és negyedik a B döntőbe került. A finálét a jégfelújítás után futják majd. A 2000 méteres szám most mutatkozott be az ötkarikás programban.

   

 

A magyar edzői stáb úgy döntött, hogy a három szóba jöhető férfi versenyző közül ezúttal a két Liu kap bizalmat. A negyeddöntőben szereplő futott Krueger pedig pihenőt kapott.

 

 

A világkupában harmadik helyen végzett magyar staféta az aranyéremre hajtó házigazda Kínával, valamint az orosz és az amerikai együttessel csatázott ezúttal. A negyeddöntőben Kónya visszacsúszásait kellett a másik három társnak kompenzálnia, és most az elődöntőben is erre volt szükség.

 

 

Most viszont nem Kónya, hanem Jászapáti kezdett, méghozzá remekül, ugyanis a második helyről élre került, innen adta át Kónyának a stafétát, aki ugyan visszacsúszott másodiknak, de a két Liu nem hibázott, így féltávnál első volt a magyar csapat. Aztán megint a kevesebbet pihenő Kónyánál volt egy hely visszacsúszás, de a többiek ismét javítottak, azaz 2:38.052 perccel sikerült megnyerni a futamot a hazaik előtt. Hosszas videózás után alakult ki a végeredmény, az oroszokat és az amerikaiak kizárták.

 

 

A két kizárás egyúttal azt is jelenti, hogy a pontszerző helyezés már biztos. A fináléban Kína mellett Kanada és Olaszország lesz a magyarok ellenfele.

 

Korábban Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor és Krueger John-Henry futamgyőztesként jutott tovább a selejtezőből a hétfői negyeddöntőbe férfi 1000 méteren, Jászapáti pedig női 500 méteren, ahol Kónya kiesett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!