Megérkezett Szegedre a 40 fős kontingens

2022.02.04. 21:09

Vasárnaptól cseh rendőrök segítik a déli határvédelmet – Fotók, Videó

Újabb cseh rendőri kontingens érkezett Magyarországra, hogy az illegális migráció elleni küzdelemben támogassák a magyar rendőri erőket a déli határszakaszon. A V4 tagállamok határrendészeti együttműködésének keretében 2022. február 4-től március 24-ig 40 cseh rendőr teljesít szolgálatot Csongrád-Csanád megyében.

Forrás: Police.hu

A kontingenst 2022. február 4-én este Szegeden fogadta Szilassi-Horváth Jenő r. ezredes, megyei rendészeti főkapitány-helyettes. Az ünnepélyes köszöntőn hangsúlyozta, hogy ismét sikeres együttműködésre számít.

 Az előző kontingens tagjai ugyanis két hónap alatt több mint 6000 illegális migráns feltartóztatásában segítették a magyar rendőrök munkáját csaknem 800 esetben, és 9 embercsempészt fogtak el. A közös munka most is határőrizeti feladatok végrehajtására terjed ki a magyar határszakaszon. Feladataikat saját egyenruhájukban és felszerelésükkel, 12 órás váltásban látják el.

 

A megerősítő erők szombaton részt vesznek egy oktatáson, majd vasárnap megkezdik a magyar rendőrökkel közös munkájukat. Magyarország területén intézkedési jogosultsága a külföldi rendőröknek a magyar kollégáik felügyelete mellett van. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!