Virtuális csillagösvényen haladnak diákjaik

2022.04.13. 17:36

Űrprogram indul a Szent István-iskolában

A virtuális űrutazásra felkészítő SpaceBuzz program részeként május elején egy rakétamodell érkezik a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolába: pályázattal nyerték el a Hollandiában már 2018 óta sikeresen futó ingyenes oktatási programot. A 10-12 évesek a legmodernebb digitális technológiával tanulnak az űrutazásról, innovációról és az ökológiáról.

Tábori Szilvia

Űrhajóval a közoktatás szolgálatában. Fotó: Tábori Szilvia

A nevében is izgalmas küldetési anyag űrládákban érkezett meg a kiválasztott magyarországi intézményekbe. Különleges kellékekkel, angol és magyar nyelvű munkafüzetekkel többek között. A program hatását kérdőívekkel mérik majd. Mint azt Zentai István, a SpaceBuzz Hungary alapítója a vásárhelyi Szent István iskola szerdai sajtórendezvényén elmondta, a holland kísérletek igazolták, hogy az oktatási program, a szimulált űrutazás érzékenyíti a gyerekeket, fejleszti sok egyéb mellett kreativitásukat, a kommunikációs, szociális készségeiket. Arra inspirálja őket, hogy más szemmel tekintsenek élőhelyükre, a Földre, annak sérülékenységére és értékeire. Ez pedig meghatározza klíma- és környezetvédelmi gondolkodásmódjukat, magatartásuk felelősségteljesebb lesz, érdeklődésük a természettudomány irányába fordul.

Walterné Böngyik Terézia, az iskola igazgatója azt hangsúlyozta, hogy intézményükben a gyerekek virtuális térben tanulva mélyítik tudásukat. Az élmény pedig egyértelműen lelkesít, rakéta módjára gyorsult fel az érdeklődés azzal, hogy egy valódi modellt próbálhat ki mintegy 120 ötödik és hatodik osztályos tanuló.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!