Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Megvehetik Petinek a kádat

Szeged - Lezárult a Poczik Peti számára szervezett gyűjtés. A 7 éves kisfiú gyógykezeléséhez szükséges légbefúvós kád megvásárlásához kértük olvasóink segítségét.
Lezárult a Lapcom Média Alapítvány által szervezett gyűjtés a 7 éves Poczik Peti részére. A szegedi kisfiú ügyét azért karolta fel az alapítvány, mert segíteni szeretett volna a halmozottan sérült Peti édesanyjának, Csomor Zsuzsának egy hidroterápiához használható légbefúvós kád megvásárlásában. Ez a terápia úgy járul hozzá Peti fejlesztéséhez, hogy lazítja a kisfiú rendkívül görcsös izmait, a fürdő jótékony hatása a kezelés után órákig tart. Ezen kívül a pancsolás élményt is jelent számára: boldogan mozog, csapkod és sikongat a vízben.

Peti és édesanyja példamutató kitartásáról lapunkban több cikkben számoltunk be, hétről hétre mutattuk be a család küzdelmes, de sokszor nagyon boldog hétköznapjait. Megírtuk, hogy korábban őssejtkezeléssel is próbálkoztak, és bár voltak eredmények is – például a figyelem javulása –, a második beültetést Peti rosszul viselte. A kisfiút egy düsseldorfi klinikán kezelték, de az intézményt tavaly bezárták.

Csomor Zsuzsa mindent megtesz fia állapotának javításáért, mint mondta, a fejlesztésben a tudatosság vezérli. Számára nagyon fontos, hogy Peti jelezni tudja a szükségleteit és az igényeit, az álma pedig az, hogy gyermeke minimális segítséggel menni tudjon. Szerinte ez kitartó munkával reális elképzelés.

Peti és Zsuzsa. Kitartóan küzdenek.Fotó: Karnok Csaba
Peti és Zsuzsa. Kitartóan küzdenek.Fotó: Karnok Csaba

A harcból a kisfiú is kiveszi a részét, orvosait meglepő, kórházi leleteit meghazudtoló módon fejlődik. A gyógyításban konduktor, gyógytornász, logopédus is részt vesz, de anyukája otthon is folyton fejleszti, tornáztatja. Ehhez rengeteg otthoni és speciális eszközre, ezekhez pedig rengeteg pénzre van szükség még akkor is, ha Zsuzsa amit tud, használtan vásárol, és arra is volt példa, hogy egy eszközt lemásolt, és elkészítette a „házi változatát".

Az alapítvány által összegyűjtött összeg ismeretében Csomor Zsuzsa a Terrakotta Csempecentrum munkatársaival egyeztetve próbálja megtalálni az ideális megoldást, kiválasztani a Peti számára leginkább megfelelő kádat. A cég is segíti a családot, kedvezményt ad a légbefúvós kád árából, és a beszerelésben is segít.

Köszönjük olvasóinknak az akció lebonyolításához nyújtott értékes támogatást.

Olvasóink írták

 • 5. Qllancs 2012. február 13. 16:04
  „Olyan szívszorongató ilyen cikket olvasni, v. képet látni ! Nincs annál borzalmasabb érzés mint a gyerekünk betegsége !
  Sok kitartást, szeretetet, türelmet az anyukának, gyógyulást a fiúnak !
  Ott a másik cikk is : Dávidka !
  KÉREM SEGÍTSÜNK NEKIK IS !!!!!!
  Ilyenkor az lenne a jó, ha a képviselők, politikusok, milliárdosok, jól menő vállalkozók ilyen ügy mellé állnának !!!
  De a kisemberekből még nem halt ki az emberség !!!!”
 • 4. fedora 2012. február 03. 14:03
  „Jó egeszséget kívánok az Anyukának és Péternek, és kitartást biztos szép lesz a vég eredmény!”
 • 3. pEtya 2012. február 02. 09:11
  „http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/egy-anya-kuzdelme-TAWYWqv8voHCLSNq”
 • 2. info 2012. február 02. 08:15
  „Zsuzsi gratulálok, jó egészséget! Peti, nagyon ügyes vagy, lesz eredmény!”
 • 1. csillogás 2012. február 01. 17:15
  „Jó egészséget a kisfiúnak, édesanyának pedig sok erőt még, de meg lesz az eredménye!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tudatosság a cél Peti fejlesztésében

Szeged - A figyelme javul, és érzéseket is ki tud fejezni a hétéves Poczik Peti. Édesanyja azt… Tovább olvasom