Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Tovatűnt utcaképek

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításának mai felvételein négy egykorvolt utcakép látható. Az ötödiken meg lehet, hogy épp ezekről beszélgetnek? Képek annó.
Nemcsak azt bánhatjuk az újszegedi rózsaliget képnél, hogy nem színes a fotó, hanem azt is, illatot azóta sem „tudunk" fotózni. Pedig ott lett volna mit.

Facsemetéket látni akkor különösen érdekes, ha ma is látjuk a növényeket: megnőve, több mint száz éves fákként. A Stefánia ma is szép, de a színház épültekor különösen fantasztikusan nézett ki.

Ahogy nagyon szép és romantikus az egykori Templom tér is, de ott valószínűleg nem lehetne szabadtéri játékokat tartani.

A legegyszerűbb nevek mindig a legjobbak egy keresztirányú összekötőutat hogy hívjunk? Kereszt utcának! Remek ötlet! 1951-ig be is vált. Persze nem baj, hogy most Somogyinak hívják.

Összeállításunk végén egy ma is fotózható életképet mutatunk. Mindössze az 1924-es naptárat kell lecserélni a falom, meg mondjuk egy mobilt le kell rakni az asztalra a poharak közé. Minden más stimmel.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokan, sokfelé

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításának mai felvételein egy fotó kivételével rengeteg embert láthatunk mindenféle helyzetben: képek annó. Tovább olvasom