Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 31. hétfő - Erika, Bella
Itt vagyok: Nyitólap > Annó - képek, történetek a múltból > Tovatűnt utcaképek

Tovatűnt utcaképek

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításának mai felvételein négy egykorvolt utcakép látható. Az ötödiken meg lehet, hogy épp ezekről beszélgetnek? Képek annó.

Delmagyar.hu - 2013.01.26. 08:25
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Nemcsak azt bánhatjuk az újszegedi rózsaliget képnél, hogy nem színes a fotó, hanem azt is, illatot azóta sem „tudunk" fotózni. Pedig ott lett volna mit.

Facsemetéket látni akkor különösen érdekes, ha ma is látjuk a növényeket: megnőve, több mint száz éves fákként. A Stefánia ma is szép, de a színház épültekor különösen fantasztikusan nézett ki.

Ahogy nagyon szép és romantikus az egykori Templom tér is, de ott valószínűleg nem lehetne szabadtéri játékokat tartani.

A legegyszerűbb nevek mindig a legjobbak egy keresztirányú összekötőutat hogy hívjunk? Kereszt utcának! Remek ötlet! 1951-ig be is vált. Persze nem baj, hogy most Somogyinak hívják.

Összeállításunk végén egy ma is fotózható életképet mutatunk. Mindössze az 1924-es naptárat kell lecserélni a falom, meg mondjuk egy mobilt le kell rakni az asztalra a poharak közé. Minden más stimmel.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...