Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 15°C Még több cikk.

10 éves gyerekek törtek-zúztak az iskolában

Tört-zúzott két tízéves fiú a baranyai Szászváron az általános iskolában, az általuk okozott háromszázezer forintos kárt szüleiknek kell megtéríteni.
Maglódiné Horváth Ildikó, az intézmény igazgatóhelyettese a helyszínen hétfőn újságíróknak elmondta: a két fiú vasárnap terméskövekkel betört tizenkét ablaküveget, megrongálta a szertár és egy osztályterem berendezését, a falra pedig festéket kent. Az esetnek volt szemtanúja, a rongálók kilétére ennek köszönhetően derült fény.

A diákok tettükre nem tudtak magyarázatot adni. Koruk miatt nem büntethetők, ezért az általuk okozott háromszázezer forintos kárt szüleiknek kell megtéríteniük.

Az igazgatóhelyettes megjegyezte: az iskola tavaly vásárolta és építtette be a most tönkretett hőszigetelt üvegekkel ellátott nyílászárókat.

Olvasóink írták

 • 6. jozko 2011. június 21. 22:29
  „Remélem, nem cigányok voltak....
  mert akkor lesz ablaka az iskolának!

  Azt bizony nehezen tudom elképzelni, hogy lesz bíróság, amelyik 300 000 Ft -ot meghaladó kártérítést vagy helyreállítási kötelezettséget be tud vasalni cigányokon !

  Szerintem 300 forintot sem...”
 • 5. deszkás 2011. június 21. 09:09
  „A családi pótlékból megelőlegezni és utólag behajtani a kárt.”
 • 4. Vörcsi 2011. június 20. 20:50
  „Kíremszípen, nem mindegy, hogy betörték, vagy kitörték az ablaküvegeket! Mert ha betörték, akkor a kirekesztés ellen tiltakoztak, ezért a kirekesztők nézzenek magukba, és kérjenek bocsánatot. Ha kitörték, akkor azok kérjenek bocsánatot akik bezárták, mert a bezártságot nem lehet tűrni egy szabad embernek. Semmiképpen nem a szülőkkel kell megfizettetni a kárt, azt fizesék meg a tanárok. Egyébként is Ők az okai mindennek!”
 • 3. papsajt 2011. június 20. 20:13
  „gyerekcsííny vót”
 • 2. ascendum 2011. június 20. 18:43
  „@1. dodó: Milyen igaz!”
 • 1. dodó 2011. június 20. 17:49
  „Az iskolai szegregáció elleni tiltakozó csínytevés lehetett.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szijjártó: Hoffmann Rózsa marad az oktatási államtitkár

Hoffmann Rózsa marad az oktatási államtitkár - közölte a miniszterelnök szóvivője hétfőn Budapesten, újságírók előtt. Tovább olvasom