Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

A közmédia épületei előtt demonstráltak

A mintegy kéttucatnyi demonstráló a közmédia egyes vezetőinek távozását követelte.
Figyelemfelhívó demonstráció keretében követelték a közmédia egyes vezetőinek távozását az MTV Kunigunda úti gyártóbázisa előtt éhségsztrájkolók. A "hírhamisítások" elleni megmozdulás résztvevői a közmédia Naphegy téri épületei elé vonultak.

Tucatnyi autóval, rendőri felvezetés mellett érkezett a mintegy kéttucatnyi demonstráló a Kunigunda útjáról a Naphegy térre péntek délután - élükön a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének (TFSZ) két alelnökével -, akik mintegy két órán át demonstráltak az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, valamint az MTI épülete előtt.

A TFSZ, valamint Tiszta Kezek a Demokratikus Magyarországért Mozgalom nevében tüntetők egy transzparenssel érkeztek, amelyre a közmédia azon vezetőinek nevét írták, akiknek szerintük távozniuk kell az intézményekből.

Kifogásolták, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa nem vizsgálja ki az erről szóló beadványukat, ezért a médiatanács elnökének távozását is követelték.

A demonstrálók a "nem hagyjuk!", valamint az "elég volt!" és a "tiszta kezeket a közmédiába!" jelszavakat skandálták, sípokkal fütyülték ki a közmédia vezetőit, s közben fehér kesztyűt viselve a magasba emelték a kezüket.

Nagy Navarro Balázst és Szávuly Arankát, a TFSZ két alelnökét, akik több társukkal együtt negyvenkét napja éhségsztrájkolnak az MTV épülete előtt, december 27-én rendkívüli felmondással bocsátotta el az MTVA.

Olvasóink írták

  • 3. szentmiki 2012. január 20. 18:37
    „9349779,meg volt? Munkám miatt Pécsen három éve éjszaka mentem keresztül , meg soha többet...”
  • 2. kontrapista 2012. január 20. 17:22
    „Nagy Navarro Balázs és Szávuly Aranka nem hallott még a kereskedelmi TV- ről , vagy az a baj, hogy ott előbb megmérik a jelentkezőket ?”
  • 1. szentmiki 2012. január 20. 16:02
    „ezek a bohócok nem is tudják mennyi ember éhség sztrájkol már évek óta, mert mert elbocsájtották vagy szétlopták a munkahelyét ...(és nem egy évet dolgoztak ott)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: saját kormányától kellett megvédenie Magyarországot

Az ellenzéki párt szerint a kormány elment a falig, de végül mindenben engedett Brüsszelnek és… Tovább olvasom