Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

A működés viszi a pénzt

A települések jövőjét, lehetőségeit bemutató sorozatunkban ezúttal Zsirán, illetve Újkéren érdeklődtünk. Mindkét településen fontosnak tartják, hogy működtetni tudják az intézményeiket.
Zsirán még nem készült el a pontos költségvetés, de az már most látható, hogy a tervezett kiadások meghaladják a bevételeket. Dorogi Árpád polgármester szerint a legfontosabb, hogy az intézményeket működtetni tudják. Erre, ha szűkösen is, de rendelkezésre áll a forrás. A fejlesztésekhez viszont hitelt kell felvenniük.
– Az idei feladatok között a legjelentősebb, hogy amint megérkezik az építési engedély, azonnal elkezdődhessen a golfpályához kapcsolódó létesítmények építése – mondta a polgármester, aki bízik abban, hogy tavasszal nekiláthatnak a munkának. – A korábban már kialakított ötventelkes lakópark parcelláinak értékesítése is kezdetét veszi. Ettől településünk fejlődését várjuk, hiszen így nőhet a lakosság létszáma.
Újkéren nem ennyire biztató a helyzet. A településen alig van helyiadó-bevétel. Hettlinger Károly polgármester szerint a költségvetés egyensúlyban lesz, de az intézmények fenntartása a pénzük nagy részét elviszi, így nagyobb fejlesztésekre már nem futja. – A legfontosabb teendőnk az önkormányzati tulajdonú épületek felújítása – számolt be a tervekről az új polgármester. – Ezek közül a tűzoltószertár és a sportöltöző rendbetételével az enyhe télnek köszönhetően végeztünk. Zömében társadalmi munkával újult meg a két épület. A művelődési ház lesz a következő, ez nagyjából el is viszi a pénzünket, így az út- és a járdafelújítások egyelőre várnak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Farsang idején elmegy bálba?

Tovább olvasom