Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

A Tesco korlátozta saját gázfogyasztását

Lejjebb vették a fűtést, az ajtókat pedig becsukták - egyebek mellett így léptek a Tesco áruházakban arra, hogy bizonyos körökben korlátozták itthon a gázfogyasztást. Az áruházlánc egyébként a III. kategóriába tartozik, amelynek a korlátozását még nem rendelték el.
Országszerte átálltak elektromos fűtésre szerdán azokban a Tesco áruházakban, ahol erre lehetőség van - mondta a Független Hírügynökségnek Hackl Mónika, az áruházlánc szóvivője. Ahol nincs alternatív fűtési lehetőség, különféle gáztakarékos megoldásokkal próbálkoznak. Például néhány fokkal csökkentették a fűtést, a dolgozókat pedig arra kérték, hogy a munkaruhán felül kabátot és szükség esetén sapkát, sálat is viseljenek. Emellett becsukták azokat az ajtókat, amelyeknek nem kell feltétlenül nyitva lenni.

Hackl Mónika hangsúlyozta, hogy folyamatosan egyeztetnek az illetékes minisztériummal az aktuális helyzetről. Bár eddig nem született döntés az úgynevezett III. kategóriás fogyasztáskorlátozásról, a Tesco már előre készül. Beütemezték például, hogy egy esetleges ilyen döntés után melyik üzletek bezárására lenne szükség és milyen ütemben.

A másik nagy áruházlánc, az Auchan szóvivője a Független Hírügynökségnek hangsúlyozta, hogy áruházaikban nincs alternatív fűtési lehetőség a gázon kívül. Az az esetleges korlátozás mértékétől függ, hogy milyen intézkedéseket léptetnek majd életbe, ha szükséges.

Az orosz-ukrán gázvita miatt kedden délután fél négykor állt le az Ukrajna felől érkező magyar gázimport. Emiatt kedden este fél kilenctől az I-es kategóriájú korlátozás lépett érvénybe. Ez azokat az óránként legalább 2500 köbméternyi gázt használó ipari üzemeket érinti, amelyektől technológiai károsodás nélkül elvehető a gáz, és nem tartoznak a kommunális fogyasztók közé. Szerda reggeltől a II-es kategóriás fogyasztás korlátozása is életbe lépett Magyarországon, ami az óránkénti 500-2500 köbméternyi gázt felhasználó, nem kommunális cégeket érinti.

Olvasóink írták

 • 1. Kraftwerk 2009. január 08. 02:13
  „Sajnálom szegény éhbérért foglalkoztatott kilátástalan sorsú Tesco-s dolgozókat!
  Lassan már szegényeket elküldik eszkimó tanfolyamra,vagy túlélő táborba!
  Ezektől ez is kitellik!!!
  Viszont a cikkbe van egy jó mondat ami nekem nagyon tetszik:"Az ajtókat pedig becsukták "
  Remélem,hamarosan VÉGLEG be is csukják majd!!!
  Loptak már úgyis eleget az országtól(adómentesség,rabszolgatartó társadalom)
  Ma voltam bent egyébként a Rókusi krt-i ba,szégyen az egész bolt,úgy ahogy van!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégsem lesz munkanap most szombaton

Gyurcsány Ferenc javaslatára most szombaton mégsem munkanap, hanem a normális menetrendnek… Tovább olvasom