Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Adókedvezmény számítógépre

Jövőre hatvanezer forintot le személyi jövedelem-adójából számítógép-bérlésre és Internet használatra az a család, ahol van iskolás gyermek, felsőoktatásban vagy felnőttképzésben részt vevő, illetve pedagógus.
A kedvezmény feltételeit jövő év eleji teszi közzé az Informatikai Minisztérium. A parlament ezzel az intézkedéssel csökkenteni szeretni a lemaradást, hiszen hazánk messze elmarad az uniós átlagtól, ahol csaknem minden második háztartásban található számítógép, míg nálunk csak minden negyedikben.
Nem jobb a helyzet az otthoni Internet-használat terén sem. Míg Magyarországon a háztartásoknak csak 8 százaléka fér hozzá a világhálóhoz, addig az uniós átlag majdnem 50 százalék.
A lemaradás csökkentésére a parlament olyan adócsomagot fogadott el, amely 2003. januárjától jelentős kedvezményekkel segíti a számítógéphez jutást. A kedvezménnyel kapcsolatban Kovács Kálmán elmondta, hogy olyan számítógépeket lehet majd venni, s olyan kereskedőktől, akik bizonyos teszteken, bizonyos felméréseken biztosították, hogy ők jó minőségű eszközt fognak eladni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Letölthető a DirectX 9.0 végleges változata

A Microsoft honlapján megjelent a Windows-okban használatos DirectX multimédiás… Tovább olvasom