Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Beavató színházi est a Szépművészetiben

Színházi előbemutatóval, kamara-kiállítással, költő- és kardalversennyel, zenés rendezvényekkel és tudományos konferenciával ünnepli Antik Gyűjteményének 100 évvel ezelőtti alapítását a Szépművészeti Múzeum.
A programsorozat első eseményeként, kedden este Euripidész: Oresztész című drámájának részleteit nézhetik meg az érdeklődők a budapesti kiállítóhelyen - tájékoztatta pénteken a Független Hírügynökséget Lévay Zoltán, a Szépművészeti Múzeum kommunikációs osztályvezető-helyettese.

A Nemzeti Színházban pénteken mutatják be november Euripidész: Oresztész című drámáját. Az érdeklődők azonban a premier előtt három nappal már bepillanthatnak a darabba. A Szépművészeti Múzeumban kedden este hét órától Alföldi Róbert rendező, valamint a darab újrafordítói, Karsai György klasszika-filológus és Térey János költő beszélgetnek az antik görög életszemléletről és Euripidész humoráról.

A beavató színházi esten közreműködnek a darab szereplői, így mások mellett, Csoma Judit, Nagy Mari, Péterfy Bori, Udvaros Dorottya, Blaskó Péter, Cserhalmi György, Garas Dezső, Kulka János, László Zsolt és Rába Roland, valamin a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói.

Bővebb információ a programsorozatról a: www.szepmuveszeti.hu oldalon olvasható.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre népszerűbbek a mesterképzések

A következő években több pénz jut a tehetséggondozásra, nő például az Erasmus ösztöndíjak elnyerhető… Tovább olvasom