Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Bejelentették az önálló közmédia megszűnését

Bejelentették, hogy a négy közmédia, a Duna Tv, az MTV, a Magyar Rádió és az MTI elveszti függetlenségét, a munkatársak ezentúl egy közös műsorszolgáltató alapnak dolgoznak majd.

A tévék és a rádió pár fős cégek maradnak csupán. Az állománygyűléseken a vezetők azt mondták, hogy lényegében semmi nem fog változni, és tagadták, hogy leépítések lesznek. Kérdezni nem lehetett.

Hétfőn egy időben, délben tájékoztatták a Magyar Rádió, az MTV, a Duna Televízió és az MTI munkatársait a még meg sem szavazott, új médiatörvény miatt szükséges szervezeti változásokról. Délelőtt tízkor a szakszervezeti vezetőket tájékoztatták a közmédiák újonnan kinevezett vezérigazgatói - írta az Index.

A cikk folytatásáért kattintson ide! >>

Olvasóink írták

 • 8. novaklaszlo56 2010. december 14. 19:54
  „Miket beszélsz, barátom, klj_54! Még, hogy nem létezik szingularitás? De hiszen itt van az orrunk előtt, pár centire vagyunk tőle! Hisz tudod, amikor már elfogy a héliumkészlet, leáll a fúzió és elég nagy a tömeg, akkor jön az összeomlás, amiből - kellően nagy tömeg esetében - tovább megy a dolog: lőn nehéz elemek > aztán végül a szén, meg a vas, és ha a tömeg tartalékai a szupernóva robbanás után is elég nagyok, akkor megindul a degenerálódás a neutronná préselődő protonok között, s ha még mindig erősebb a gravitáció - ilyenkor már biztos, hiszen az ilyen objektum rég túl van a Chandra-féle határon -, akkor még ez a degenerált, de még "értelmezhető" protonmassza is összeomlik: lőn a nagy sötét lyuk, amelynek az eseményhorizontján túlról... még a politikusok sem jönnek vissza, népszavazás ide, vagy oda. :) De én úgy látom, hogy kis hazánk már jócskán a degenerálódó csillagok állapotában van, szóval van esélyünk akár a tökéletes (intellektuális) szingularitás elérésére is. Ez pedig - ha elég nagy csillag lennénk a bolygó népeinek az egén - világszenzáció is lehetne. De Kölcsey borúlátóbb volt ennél - igaz, ő nem volt csillagász -: S a sírt, hol nemzet süllyed el... De a gyászoló tömeg (népek) sehol. Jobb lenne tán megpróbálni elkerülni ezt, a bizonyos határon túl csúszva már visszafordíthatatlan folyamatot. ("Megtisztítjuk a főváros utcáit a hajléktalanoktól..., egy bizonyos határig figyelembe vehetők az egyéni érdekek, de a közösség, a többség érdekei az irányadók..." Tarlós istván arspoeticája, ezúttal a hajléktalanok kapcsán előadva. Sötét van, barátom, reménytelen a fény hiánya. Ja, meg idelent csend van és hó, és... Nem. Az még nincs. Még nincs.)”
 • 7. klj_54 2010. december 13. 21:58
  „6. hozzászólás novaklaszlo56 2010.12.13. 18:30
  Kinéztem írásodból hogy érdekelni fog a téma!
  Bizony az ember elgondolkodik, hogy van-e értelme a zártpályás anyázásnak, hisz amit mi itt világnak és merevnek vélünk az tulajdonképpen úgy nem is létezhet, ahogy az átlagos képzettségű ember ezt elképzeli!
  Utálom a pitiáner politikusokat!
  Szívesen megtudakolnám tőlük, hogy mit éreztek amíg átmentek egy szingularitáson?
  Bár a kvantumfizika szerint szingularitás nem létezhet!
  Sikos pálya:)”
 • 6. novaklaszlo56 2010. december 13. 18:30
  „Kösz, Klj_54, hogy felhívtad a figyelmemet erre a kitűnőnek ígérkező anyagra! A kérdéskört felszínesen ismerem, de mivel mélyen érdekel, feltétlenül tanulmányozni fogom az ajánlott ismeretterjesztő esszét!
  Köszi!

  Gondolod, hogy a fénysebesség "kijátszása" megóvhatja a józan ész belátásán alapuló demokráciát? Már csak azért is kérdezem, mert az SZTE rektorának a szellemes megállapítását nagyon helyénvalónak tartom, de félek, hogy a magyar társadalom mindentudó, bölcs (?) többsége hajlamos a kvantumfizika és annak alkalmazott területein keletkező problémákat is politikai (mondjuk MSZP - FIDESZ) kérdésként vitatni. :)
  Jaj nekünk, emberek! Nem is tudom melyiket az alábbiak közül, mindkettőt:
  :(
  :)”
 • 5. klj_54 2010. december 13. 17:46
  „4. hozzászólás novaklaszlo56 2010.12.13. 16:56
  Ez (a cikk tartalma) megnyugtatott:)
  http://www.idokep.hu/hirek/quantum-radar-delayed-choice-eraser”
 • 4. novaklaszlo56 2010. december 13. 16:56
  „...és lassan, vajúdva, de mégis csak megszületik a Magyar Királyi Kommunikációs Felügyelet! Remek! Vége a sötétségnek, fénybe borul végre a hon! De mi lesz azokkal, akik nem az előírt hullámhosszúságú tartományba (fény!) helyezve mutatják, és nem csak az előírt eseményeket? Ezek a merészek a felderítés és megfigyelés által nehezen ellenőrizhető gamma, vagy röntgen tartományban sugároznak majd? És mi lesz a határokon túlról érkező, nyilvánvalóan hamis információval (telefon, fax, internet és a határvidékeken fogható külhoni rádió- és tévéadások)? Földi zavaró állomásokkal, a telefon- és internetvonalak ellenőrzésével oldódik meg a tiszta fény alantas zavarásának a kiküszöbölése? Ha valaki tud, kérem, segítsen nekem ennek a megértésében! A szándék és a cél világos, azt nem kell magyarázni, csak a technikai részletekben vesztem el egy kicsit...”
 • 3. szatyi 2010. december 13. 16:54
  „Érdekel valakit?”
 • 2. történész 2010. december 13. 16:19
  „Be kell őket zárni a sok nép butító magukat gyönyörű celebeknek nevező átlag alattiakat elkel küldeni.
  Undorítóak,,mindig a más nőjére,pasijára fájó pofájú szeméthalmok. Négy éve igazolni tudom egyik adót sem nézem,,még az RTL-TV2 sem szerepel egy percig sem a listámon.”
 • 1. dodó 2010. december 13. 16:14
  „Nem lehetne ebből a négy "közszolgálati" sz*rból kettő nézhetőt összehozni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Berlusconi küzd az utolsó pillanatig

Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök összefogásra szólította fel hétfőn "az összes mérsékelt… Tovább olvasom