Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Demonstrációt tartott az MSZP

MSZP több országgyűlési képviselője és a párt szimpatizánsai kezükben égő mécsessel, gyertyával demonstráltak péntek este Miskolcon, a Fidesz irodája előtt Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselő Horn Gyulát és Toller Lászlót illető szavai miatt.
A Fidesz miskolci irodája előtt égő mécsesekkel szívet, benne pedig a Horn feliratot rakták ki a demonstrálók, akik mintegy másfélszázan lehettek, köztük Káli Sándor, Gúr Nándor, Varga László, Nyakó István az MSZP országgyűlési képviselői.

Káli Sándor, a párt miskolci elnöke azt mondta: csendesen tüntetnek az ellen, ami az országban zajlik, Wittner Mária kijelentése csak a jéghegy csúcsa, azt érzi az ember, hogy a hatalmat gyakorlók ellenfeleikről úgy beszélnek, mintha elpusztítandó ellenségek lennének.

Wittner Máriát idős hölgynek nevező Káli Sándor úgy fogalmazott: van egy pont, amikor elég! Azt az embert, akit számtalan német város díszpolgárává avatott, aki egyebek mellett megkapta a Károly díjat, amit csak Európa nagyjai kaptak meg, és akit "Európa tisztel", azt gyalázza - utalt Horn Gyulára, aki a fideszes politikus Országgyűlésben mondott szavai szerint "képtelen meghalni".

Ami a parlamentben zajlik, az a mindennapokban is zajlik, az emberek egymással is így viselkednek, az örökös ellenségkeresés családokat, munkahelyi közösségeket is tönkre tesz - tette hozzá.

Dolgozni kellene, és nem az örökös ellenségkereséssel foglalkozni - tette hozzá.

A demonstráción rövid beszédet mondott Varga László, Nyakó István és Gúr Nándor is, majd a résztvevők égő gyertyáikat, mécseseiket elhelyezték a Fidesz irodája előtt.

Olvasóink írták

 • 7. achilleus 2011. április 03. 18:36
  „És, még egy kis adalék egy tavalyi rendezvényről: Németh Miklós: "1988 novemberében lettem miniszterelnök. A kormány tele volt alkalmatlan emberekkel, pártkatonákkal. (...) Az volt a kérdés, a Szovjetunió, hogy reagál, teszteltük meddig lehet elmenni. A pártkatonák helyett szakemberek jöttek a kormányba. Ez egy szűk, de igazi csapat volt. Ma is úgy gondolom, abban a másfél évben az adott feladatra mi ott alkalmasak voltunk - kezdte a visszaemlékezést (...) Németh Miklós, aki megjegyezte: a csapathoz nem tartozott hozzá Horn Gyula, aki ráadásul idő előtt "kikotyogta" a kormány szándékát arról, mikor és miként engednék ki a nyugati határon az NDK-sokat, amiből könnyen tragédia is lehetett volna. A volt kormányfő úgy fogalmazott, már 1981-ben csődhelyzetben volt az ország, többször felvetődött, hogy másnap egyáltalán ki tud-e nyitni a Magyar Nemzeti Bank. - Kádárnak teledumálták a fejét, Fekete János az akkori MNB-elnökhelyettes elhitette vele, hogy van pénz, majd ő hozza. (...)" /A cikk további részevagy kapcsolódik a cikkhez, vagy nem. Döntse el mindenki. De azért van benne valami borzongató:/ - Most húsz év után talán már elmondhatok egy nagy titkot: egyszer telefonált nekem Mariska néni (Kádár János felesége), s azt mondta, a férjem papot akar. Ki is ment hozzá egy pap, azt nem tudom, mi hangzott ott el, de úgy tudom Kádár gyónt neki. Akkoriban már teljesen zavarodott volt, előfordult, hogy feleségével a lakásuk konyhájában feküdtek le aludni, mert attól félt, hogy belőnek a szobájukba - mesélte Németh Miklós." - http://www.naplo-online.hu/cimlapon/20101123_uton_a_rendszervaltas_fele”
 • 6. achilleus 2011. április 03. 18:25
  „"Azt az embert, akit számtalan német város díszpolgárává avatott, aki egyebek mellett megkapta a Károly díjat, amit csak Európa nagyjai kaptak meg, és akit "Európa tisztel", ..."

  A hátárnyitásról, és abban Horn Gyula szerepéről, itt egy árnyaltabb kép:
  http://www.168ora.hu/tudas/a-hatarnyitas-ara-37521.html
  Oplatka András a vasfüggöny lebontóiról - Három évig dolgozott az 1989-es határnyitás hátterét feldolgozó könyvén (Egy döntés története). Az események ötvenkét aktív szereplőjével készített interjút Hans Dietrich Genscher nyugatnémet külügyminisztertől Mihail Gorbacsov szovjet elnökig, Günter Schabowskitól, az NSZEP politikai bizottságának tagjától Franz Vranitzky osztrák kancellárig. A kérdező BARÁT JÓZSEF. (...)
  (............) A határnyitás kapcsán mindig felvetődik a kérdés: kié az igazi érdem? Horn külügyminiszteré, vagy Németh Miklós miniszterelnöké? Ön egyértelműen leteszi a voksot Németh Miklós mellett. Milyen érvek alapján? (......... válasz az interjúban)”
 • 5. jozko 2011. április 02. 12:43
  „Miskolc jó érzékkel kiválasztott helyszín!
  Koszos, mocskos, lepusztult helység lett az egykor virágzó /bár akkor sem szép/
  szocialista nagyvárosból!
  A lakosság morálisan is a padlón-jól lehet őket a regnáló kormány ellen hangolni, aki bezzeg nem ad...

  Az előzmények, az idáig vezető /lejtős/ út is megér azért pár szót.
  A KGST, a Varsói Szerződés felbomlásával Miskolc megszűnt az acélipar, a VSZ nehézfegyverzetét gyártó
  fellegvár lenni. És csak arra szakosították!
  Akkor még úgy hitték: sosem hull le a vörös csillag.

  A rendszerváltáskor a "mentsük ami menthető" hangulatban szétpivatizélték,
  szétlopták a nagyértékű termelőeszközöket-és munkanélkülivé - sőt esélytelenné- tettek rengeteg embert.

  Most őket állítják csatasorba, hogy szidják az éppen regnáló kormányt.
  Ügyes-és olcsó megoldás.
  A felelősségről minek is beszélni - annál is inkább, mert az elég sokakat érint!”
 • 4. LukSzusz 2011. április 02. 11:22
  „<moderálva..> ennek .... kellene 13 évet lenyomni a sitten,nem tudom mit szólna.”
 • 3. florian70 2011. április 02. 11:16
  „Ez nem is ember aki ilyet mond egy másik emberről.”
 • 2. scott1 2011. április 02. 06:07
  „Ez valami április 1-i tréfa? Gondolom a miskolci mszp-nél azért beszélnek most ellenségkeresésről, mert két hete feljelentést tettek a volt baloldali önkormányzat ellen hűtlen kezelés miatt (74 esetben több mint 6 milliárd forint értékben...) de ez csak a jéghegy csúcsa. Dolgozni kellett volna, volt rá 8 évük és nem... Ami a hatalomban zajlott, az a mindennapokban is zajlott, az embereknek ez lett az erkölcsi szint családokat, munkahelyi közösségeket is tönkre téve.”
 • 1. Elendur 2011. április 02. 03:59
  „"Dolgozni kellene, és nem az örökös ellenségkereséssel foglalkozni"

  Én is csak ezt tudom nekik üzenni.....

  Valakinek el kellene kezdenie, nem????!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tojásóriások húsvét közeledtével Budapesten

Különleges tojásmozaik, óriástojások és vesszőtojások várják a Húsvét Európa körül című kiállításon… Tovább olvasom