Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Esztergomban sem ad alpolgármestert a Fidesz

Eszergom - A 10 tagú Fidesz-frakció levélben közölte Tétényi Éva független polgármesterrel, hogy fél évig egyikük sem hajlandó alpolgármesteri tisztséget ellátni.
Az esztergomi képviselő-testület alakuló ülésén vasárnap nem választottak alpolgármestert, mert a 10 tagú Fidesz-frakció levélben közölte Tétényi Éva független polgármesterrel, hogy fél évig egyikük sem hajlandó alpolgármesteri tisztséget ellátni.

Tétényi Éva a levél felolvasása után közölte, mivel nyilatkozatukat esküjük előtt tették a képviselők, az eskütételt követően és a megbízólevél birtokában mindannyiukat név szerint megszólítja, hogy fenntartja-e nyilatkozatát.

Az elsőként szólított Meggyes Tamás volt polgármester kijelentette, hogy elhatározását nem változtatja meg. Szavait becsmérlő bekiabálásokkal, füttyel és fújolással fogadta az alakuló ülés közel 500 fős közönsége, többen szóvá tették "Hol a nemzeti együttműködés?"

Ismert: a szegedi közgyűlés alakuló ülésén Botka László polgármester (MSZP-Összefogás Szegedért) hat képviselőt kért fel a Fidesz-KDNP frakcióból alpolgármesteri posztra, de egyikük sem vállalta.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. DMagóg 2010. október 18. 10:35
  „15. barkzso!

  Tudsz-e 15-ig számolni?

  A Te elméletedet követve van egy
  10 tagú fidesz banda, amely 2/3!
  5 tagú (LMP+VP+MSzP+Jobbik+FÜGGETLEN) banda, amelyik nem igazán banda.

  Az összeesküvés és a banda elméleted enyhén sántít. Éljen a NENYI!”
 • 25. N.P. 2010. október 18. 06:07
  „barkzso 2010.10.17. 20:41

  "De miért kellene FIDESZ-es alpolgármester? Oldják meg a saját bandájukból..." gondolom ez igaz Pestre is! Vagy Budapest az teljesen más, mert ott Viktorén másképpen gondolják...”
 • 24. citypolgar 2010. október 17. 23:08
  „Kedves Kazikázmér!
  A legegyszerűbb persze ilyenkor a tükröt szidni, ha a kép ferde.
  Az MTI tárgyilagosan tudósított az eseményről. (Már persze, amíg teheti, és el nem veszti a függetlenségét ez is a Népi Együttműködés Csodálatos Új Rendszerében, de ezt most hagyjuk, ez egy más kérdés.) Mindannyiunk számára példaként szolgál, ahogy a Fidesz - amely párt a 10-ből 10 egyéni képviselői helyet szerzett Esztergomban - hogyan viszonyul a Szegedihez képest sokkal nagyobb többséggel megválasztott független polgármesteréhez. Ma, vasárnap például úgy, hogy sorban elutasították a képviselői a polgármester felkérését az alpolgármesteri tisztségre. (Hm, honnan is ilyen ismerős a szitu... :) ) De Kazikázmérrel nem is szeretnék vitatkozni, pusztán azért írtam, hogy az interneten, aki akarja, eredetiben megnézheti az esztergomi testület alakuló ülését. Én épp most néztem meg, és mondhatom, nagyon tanulságos. Irigyelni tudom az új polgármester asszony végtelen türelmét és derűs hozzáállását. Kazikázmérnak külön jó lenne megfigyelnie a videóban, ahogy az új polgármester csendre inti (!) a fideszes képviselőknek be-beszóló (kiabáló/diszkréten anyázó...) tömeget. A link:
  http://www.etvonline.hu/etv/index.php?dir=videotar_egy_video_oldal&videoID=3335”
 • 23. Logaritmus 2010. október 17. 22:59
  „15. barkzso: nem kellene, de az lenne a normalis. Az emberek Botkat erositettek meg polgarmesterkent de kozben a szegedi Fideszt a kozgyules legerosebb frakciojava tettek. Ha nem mukodnek formalisan egyutt, a polgarmesteri hivatal meggyengul, a varos ugyeiben minden lelassul, lehetosegektol esik el a varos. Sot Szegeden eleve harom alpolgarmester volt, a mostani egyetlen egy nem eleg. Meg a sokkal kisebb Vasarhelyen is tobb van. Ha a Fidesznek csak 10-12 kepviseloje lenne vagy Botka a portasi allast ajanlotta volna fel a Fidesznek, megertenem a negativ hozzaallasukat. De nem ez van! Most oszantukbol vallaljak az ellenzekiseget pedig a varos vezetoi lehetnenek, tenyleges beleszolassal.”
 • 22. palimadar 2010. október 17. 22:40
  „Kazikám!

  Ez egy tényszerű tudósításnak tűnik. Ráadásul MTI a forrás. Az pedig "valakinek" a kezében van. Vagy még nincs?”
 • 21. JungHeinrich 2010. október 17. 22:19
  „...ez a cikk serti Viktor Atyuska szent imazsat es felhaboritja az Ö szent szemelyet követöket.Igazsagot nem tartalmazhat hiszen tompitja e szentseget körulölelö dicsfenyt, keretik a cikket azonnal törölni vagy az Ur haragja sujt le az istentelenek meg nepes taborara.A Bibliabol pedig karacsony szent napjan az elsö lap kitepetik,helyettesitendo a legszentebb Nemzeti Egyuttmuködes szövegevel!”
 • 20. Kazikázmér 2010. október 17. 22:00
  „És akkor mi van! Ki nem sz... le!

  Kedves Megvezetett emberek! Tudjátok-e, hogy a Délmagyarország napilap a fő foglalkoztatója a bérbeírók táborának? Hogy menjen az újság nem riadtak vissza ettől a cseltől sem! Lásd még a Kisalföld újságnál, ahol szintén élnek a hírek ilyen jellegű felturbózásával! Minden egyes kattintással nő a hirdetések ára!”
 • 19. precision2000 2010. október 17. 21:33
  „Mit várhatunk attól a Fidesztől, amelynek a képviselői az előző ciklusban rendre kivonultak az országgyűlésről, ha számukra nem kedves felszólaló beszélt. Remélem, az új adótörvények tárgyalásakor visszafizettetik önmagukkal a jogtalanul (értsd: folyosón álldogálásért) felvett képviseéői juttatást is. Nemzetileg együttműködve.”
 • 18. manstein 2010. október 17. 21:11
  „Ha így viselkednek, gyorsan leépítik az 50-60%-os állítólagos támogatottságukat. Helyben pár helyen amúgy is baj volt vele, de 1-2 ilyen hír még, és rápattannak a lejtőre. De végül is ők tudják.”
 • 17. nanemaaa 2010. október 17. 20:43
  „barkzso <moderálva> Az "oldják meg maguknak" a fideszt jelenti.”
 • 16. nanemaaa 2010. október 17. 20:41
  „És mindezek után gondolom 4 év múlva újra nyerni szeretnének. No, ez az igazi röhej.
  Minden esetre az vigasztaló, hogy látjuk, itt sem a helyi fideszesek ennyire bambák, a szokás szerint a fejétől büdös a hal. Gondolom az esztergomiaknak is a pesti "elit" tiltotta meg, hogy együttműködjenek.
  Lekgözelebb minden településen egyöntetűen Vikit kell megszavazni polgármesternek is. Addig úgysem nyugszik.”
 • 15. barkzso 2010. október 17. 20:41
  „De miért kellene FIDESZ-es alpolgármester? Oldják meg a saját bandájukból...”
 • 14. dodó 2010. október 17. 20:36
  „Az esztergomi képviselő - testület ma tartotta alakuló ülését a Dobó Katalin gimnázium aulájában. A terem zsúfolásig megtelt. Tétényi Éva független polgármestert percekig tartó vastaps üdvözölte. A város tehát egyértelműen kifejezte: a kisebb- nagyobb botrányoktól kísért fideszes Meggyes Tamás után olyan polgármester következik, aki maximálisan élvezi a lakosok bizalmát.

  Alpolgármestert azonban a testület nem tudott választani, mivel a 10 tagú Fidesz-frakció levélben közölte Tétényi Éva független polgármesterrel, hogy fél évig egyikük sem hajlandó alpolgármesteri tisztséget ellátni.
  Tétényi Éva ekkor idézte a Fidesz által létrehozott, Schmitt Pál által jegyzett Nemzeti Együttműködési Nyilatkozat következő bekezdését:
  ,,Szilárd meggyőződésünk, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerében megtestesülő összefogással képesek leszünk megváltoztatni Magyarország jövőjét, erőssé és sikeressé tenni hazánkat. Ez a roppant erőket felszabadító összefogás minden magyar embert, legyen bármilyen korú, nemű, vallású, politikai nézetű, éljen bármely pontján a világnak, nagy reményekre jogosít, és hosszú évtizedek után megadja a lehetőséget, hogy a magyarok végre megvalósíthassák saját céljaikat."
  Ezután egyenként megkérdezte a Fidesz- frakció 10 tagját, fenntartják-e a nyilatkozatukat. A válasz mindegyik tag esetében ,,igen" volt. Tehát épp a Fidesz- frakció csapta arcul elsőként a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatot. Ám a csavarnak itt még nincs vége, mert a fideszes Steindl Balázs, aki Meggyes Tamás személyi titkáraként dolgozott, alpolgármester- jelöltet javasolt Nyíri Attila személyében. Nyíri Attila az Mszp delegáltja.

  Így tehát a Fidesz egyetemesen, nyíltan hányt fittyet a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatra, illetve ugyanilyen egyetemesen és látványosan borultak össze az Mszp-vel. Hiába, narancsforradalom volt a szavazófülkékben. Vérnarancs-forradalom!”
 • 13. dodó 2010. október 17. 20:23
  „Mert az ország, a város és a választók érdekei állnak a Fidesz értékrendjében az első helyen!”
 • 12. DMagóg 2010. október 17. 20:17
  „Az esztergomi önkormányzatban a tíz egyéni választókörzetben az összes helyet a Fidesz-KDNP képviselői nyerték meg, egyikük Meggyes Tamás volt polgármester. A testületben az LMP, a Vállalkozók Pártja, az MSZP és a Jobbik Magyarországért mozgalom 1-1 helyet kapott.
  A polgármester FÜGGETLEN!
  Ennyit a NENYI szellemről! Ja, meglehet, hogy elszámoltatják a volt polgármestert? Ígérték is, hogy lesz elszámoltatás! Most mi van?”
 • 11. rókus1 2010. október 17. 19:43
  „Nesze neked nemzeti együtt működés !!!
  Remélem az a Fideszesek és KDNP-sek lenéző tekintetei,gúnyos mosolyai és az egész hozzáálásuk a közgyülés során maradandó élményt nyújtott minden néző számára. A szocik helyében én egyre több helyen,sőt óriás kivetítőkön mutogatnám egyfolytában ezeket a képsorokat példaként a nemzeti együtt működésre, meg arra ,hogy nem mind arany ami fénylik.....”
 • 10. Logaritmus 2010. október 17. 19:32
  „3. barkzso: az alpolgarmesternek egyreszt onallo dontesi, ellenorzesi, javaslatteteli joga van, masreszt a kozgyules donteseit hajtja vegre ahol a sajat parttarsai vannak tobbsegben, harmadreszt ez igy nagyon ciki a Fidesznek, mert dontesi helyzetben is lehetne, pozitiv ertelemben de csak a kritizalas marad neki, Szegeden lassan 10 eve.”
 • 9. mazsolaszolo 2010. október 17. 19:19
  „Remek.:( Csak így tovább. Ez a mentalitás tette tönkre 1000 éven át hülye kis hazánkat.
  Mindig megmutatkozik, hogy kinek mi a fontos. Ilyenkor miért nem lehet kirúgni ezeket az embereket alkalmatlanság címén és keresni a helyükre mást? Pl. függetleneket?”
 • 8. antikos 2010. október 17. 19:16
  „Bugris ország, hát, mié nem a narancsbörösökre szavaztatok???”
 • 7. THK 2010. október 17. 19:02
  „3,
  gondolkozni tényleg ennyire nehéz lenne?

  Mégis mit, kinek a döntéseit hajtaná végre az alpolgármester egy abszolút FIDESZ többségű önkormányzatnál?!
  (Esztergomban 9 FIDESZES képviselő van a 10 fős testületben... És még így sem hajlandóak együttműködésre - ez tényleg elképesztő)”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP szerint elhalálozott a független, közszolgálati média

Budapest - Azután, hogy a médiatanács tagjait jelölő parlamenti bizottság kormánypárti többsége… Tovább olvasom