Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Fajgyűlölő megjegyzések miatt tett panaszt egy cigány férfi

Budapest - Fajgyűlölő és megalázó megjegyzéseket tett egy budapesti rendőr egy cigány származású férfire - legalábbis ezt állítja a férfi és a lánya. A rendőrség tájékoztatása szerint a panaszt az előírásoknak megfelelően kivizsgálják.
A férfi állítása szerint vasárnap délután a XIX. kerületben tartott hazafelé, amikor egy rendőrautó megállt mellette, és igazoltatták. Miután személyes adatait a központi adatnyilvántartóból lekérték, a férfi megkérdezte, hogy mindent rendben találtak-e. Hogy az egyik járőr a feltett kérdésre a milyen választ adott, a BRFK-nak benyújtott panaszlevélből kiderül:

"A magasabb, barna hajú rendőr azt válaszolta, hogy sajnálja, hogy igen, mert így nem tud engem megbilincselni, mert ő térddel az arcomba belezúzna, és a földön megtaposna. Erre megkérdeztem, hogy maguk is fajgyűlölők, a válasz az volt, hogy nem vagyunk azok, csak nem szeretjük a cigányokat."

Miután a férfi hazaért, elmondta az esetet a lányának. A nő, aki egy roma oktatással foglalkozó alapítvány munkatársa, apjával azonnal a kerületi kapitányságra ment, ahonnan a BRFK panaszirodához irányították őket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán az üggyel kapcsolatban annyit mondtak, hogy valóban beérkezett hozzájuk a panasz, melyet a szabályoknak megfelelően fognak kivizsgálni.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. Túrabakancs 2008. december 12. 13:00
  „Én a rendőrök helyében az összes olyan cigányt feljelenteném, aki a hatóság embereit sértegeti!
  Csak az a baj, hogy abból állna a rendőri munka 90%-a, és nem maradna idejük a bűnözők üldözé-
  sére! A büntit meg ugyebár szinte lehetetlen lenne behajtani.”
 • 31. flexsnake 2008. december 11. 07:25
  „nem életszerű”
 • 30. dodó 2008. december 09. 22:14
  „Fel vagyok háborodva! ELHATÁROLÓDOM!

  Az összes hozzászóló kétségbe vonja a cigányok közismert igazmondását és határtalan becsületességét!
  Még szerencse, hogy a rendkívül független bíróság nem így gondolkodik! El fogja ítélni az aljas nácifasisztanyilasrasszista rendőröket! Nem fogja figyelembe venni, hogy két (rendőr) állítás áll szemben egy (cigány) állítással. Így van ez jól! Minden balliberális tudja, hogy a cigány állítása sokszor többet ér (legalább 10x, de talán 100x) mint egy vérnácinyilasrasszistafasiszta magyaré, legyen az akármilyen felelős beosztásban.
  Győzzön az igazság! Kirúgni! Lefokozni! Közügyektől eltiltani! Letöltendő börtönbüntetésre ítélni őket és igen súlyos pénzbüntetést kiszabni, amit a sértett félnek átutalni, hiszen megsértették, megalázták, érzékeny lelkét súlyosan felkavarták!
  Csak így tovbb DM!!! Köszönjük meg, hogy nap mint nap rávilágít elnyomott, kirekesztett, megalázott honfitársaink szenvedésére!
  Köszönjük!”
 • 29. FűzfaVessző 2008. december 09. 21:52
  „Conquer!
  A 2-es hozzászólásra reagáltam.
  F.V.”
 • 28. Mignon 2008. december 09. 21:51
  „Az lenne szep egyszer, a Kiskörössy-ben:

  "Conquer","belabacsi", "joy","zweistein","ifj.Nagy Gabor", "N.P." Kolompar Romeo", en "Mignon",
  a hölgyek is (ha hölgyek):
  "kati","katcsa","vasarhelyiAgi",stb.,

  mindannyian talalkoznank!!!!!

  Biztos jo buli lenne!!!

  En benne vagyok!!”
 • 27. Mignon 2008. december 09. 21:44
  „Hello Conquer!

  A 60-ezresek mar keszen vannak!
  A Rembrandt?

  (Gondolom az utolso simitasok!)”
 • 26. pintyőke 2008. december 09. 21:31
  „Bocsi elírtam: "saját testvérei felzárkóztatásáért..."”
 • 25. Conquer 2008. december 09. 21:31
  „FűzfaVessző

  A 22.-es megjegyzést kinek is írta?”
 • 24. pintyőke 2008. december 09. 21:30
  „Kolompár Orbánt pályázati pénzek lenyúlása miatt helyezték vád alá. A saját testvérei feltartóztatásáért adott 250 millából ő és társai közel 140-et lenyúltak.
  Ez a cikk nemrég fenn volt a DM-n most sehol sem találni!!!!!! Helyette feltették a fentit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  NO COMMENT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Sajtószabadság és a független Délmagyar, ja. Íme amit levettek:

  "A Kecskeméti Városi Ügyészség vádat emelt az Országos Cigány Önkormányzat elnöke, Kolompár Orbán ellen. Egy kiskunmajsai szervezet vezetőjeként 2005-ben 7,2 millió forint pályázati támogatást vett fel, de a pénzt az ügyészség szerint nem a cigányok munkahelyhez segítésére költötte.
  Vádat emeltek Kecskeméten Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke ellen. Kolompár a vád szerint még 2005-ben, a Kiskunmajsai Cigány Érdekképviseleti Szervezet elnökeként követhetett el bűncselekményt. A szervezet nevében 13 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást nyert el, "a roma népesség munkaerő-piaci versenyképességének javítása" célra. A pénzből 7,2 millió forintot hívott le.
  A szervezet az ügyészség szerint hamis számlákkal igazolta a pénz elköltését. A harmadrendű vádlott - aki Kolompár rokona - hamis számlákat adott ki egy gazdasági társaság ügyvezetőjeként. A vád szerint ezt a pénzt nem a pályázat célja szerint költötte el. Kolompárt jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntettével vádolják.
  Kolompárt hamarosan újabb, még súlyosabb bűncselekménnyel is vádolhatják. Szabó Ferenc megyei főügyészhelyettes ugyanis azt mondta, hogy a nyomozás közben fény derült egy újabb bűncselekményre is, amelyben szintén érintett a Kiskunmajsai Cigány Érdekképviseleti Szervezet. Abban az ügyben folyik a nyomozás, de lényegesen nagyobb a kárérték, és több szervezet is érintett. Ez az ügyészség nyomozott Zuschlag János és társai hamis számlái ügyében is."”
 • 23. Tapmancs 2008. december 09. 21:30
  „Van még remény. Nem minden rendőr veszett még el. :)”
 • 22. FűzfaVessző 2008. december 09. 21:27
  „hehe!
  Ön nem tudja, hogy mit írt le! Ezekért a fiatal rendőrökért fog kiabálni ha éjszaka kirabolják,ha leszorítják az útról és még sorolhatnám.Ezért arra kérek minden fórumozót először gondolkozzon és törekedjen kevésbé sértő kifejezéseket használni.NE ÍTÉLJ, MERT MEGÍTÉLTETSZ.
  F.V.”
 • 21. Conquer 2008. december 09. 21:23
  „delcigany.blogspot.com

  Úgy kell a DM-nek a cigányhír, mint a falat kenyér... Különben min lehetne sajnálkozni? Azért nem lehet mindennap a holocaustról írni, mer az 60 éve volt, azóta meg semmi...
  Szögény mokka... a zsaruk bántották a drágámat, sőt igazoltaták is... Biztos rásszisták a rendőrök. Rúgjuk ki őket mind, mint a rasszista tanárokat... Egy se maradjon. Úgy sincs elég rendőr, akkor meg minek.
  Ez is újabb bizonyítéka annak, hogy a DÉLMAGYAR FAJI ALAPON MEGKÜLÖNBÖZTET ÉS RASSZISTA. Lassan valahol fel kéne nyomni ezt a hulladékot, mert gusztustalan, amit cigánykérdésben csinálnak... A MAGYAROKRÓL MIÉRT NEM ÍRTOK, AMIKOR CIGÁNYOK KÖVETNEK EL BŰNCSELEKMÉNYT ELLENÜK ETNIKAI HOVATARTOZÁSUKAT IS MEGJELÖLVE! Mert cionista rasszista banda vagytok egytől-egyig... Szégyeljétek magatokat...”
 • 20. N.P. 2008. december 09. 21:17
  „klj_54

  Mignonnak igaza van. Nincs ilyen, hogy "cigány élet". Az ismerőseim között két cigány is van. Az egyik napi 10 órákat gályázik kint az olajmezőn, a másik meg saját meghatározása szerint "lakásbróker".... sejted mit jelent ez.”
 • 19. trainman 2008. december 09. 21:05
  „A cigányok nagyobb rasszisták mint a magyarok!Utálnak minket,és lenéznek!Aki a való világba él,nem a Rózsadombon,az látja,nagy,és veszélyes a probléma,ami felgyülemlett az emberekbe,és mintha erre még akarnának rápakolni egy lapáttal.........Vajon,ennek mi az értelme..........”
 • 18. Mignon 2008. december 09. 20:36
  „A hivatalos allaspont szerint: nincs "ciganybünözes"!
  Bünözes van.

  Ezek szerint, nincs: "ciganypanasz" sem akkor.
  Panasz van.

  Kedves N.P. es klj_54!

  Tudjatok meg: nincs "ciganyelet" sem! (Csak a notaban).
  Elet van:

  (Ha igy megy tovabb, oda jutunk, hogy
  -"cigany",
  nincs is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1”
 • 17. klj_54 2008. december 09. 20:28
  „9. N.P. 2008.12.09. 19:33

  Ha a Te feleséged is az lett volna, akkor tudnád.
  Kevés itt a hely még a vázlathoz is!”
 • 16. maci52 2008. december 09. 20:23
  „Újszegeden ezek a komcsi-újgazdagok is szeretnek cigányozni,de ők megtehetik.”
 • 15. Johnson 2008. december 09. 20:12
  „Méghogy a zsaruk nem szeretik a cigányokat? Ha cigányt gyilkolnak meg akkor 10-milla a nyomravezetői dijjazás-ha magyar embert,akkor O-a forint,na itt a példa,hogy a zsaruk szeretik a cigányokat,mondtam én,nincs itt baj!!!”
 • 14. finci19 2008. december 09. 20:05
  „Nem kell szeretni a cigányokat a redöröknek.A magyarokat sem.A szlovákokat sem.Söt ne szeressennek senkit.Tegyék a dolgukat .”
 • 13. Mignon 2008. december 09. 20:00
  „"ragado", elirtam bocs.”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták A helység szelleme 2008 pályázat díjait

Biatorbágy, Dunaföldvár, Kecskemét és Visegrád városa nyerte a Reneszánsz év 2008 programsorozat… Tovább olvasom