Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Fegyverrel támadt a besurranó tolvaj

Fegyverrel támadt rá egy asszonyra saját lakásában Miskolcon egy besurranó tolvaj szerdán. A tettes egy tizenhat éves fiú volt, aki ékszereket vitt el.
Mivel nem sokkal később visszatért a helyszínre, a rendőrök elfogták. A fiút jól ismerik a rendőrök: három éve, tizenhárom évesen már követett el rablásokat. Akkor azonban még nem volt büntethető.

A fiú a meleg miatt nyitva tartott első emeleti ablakon mászott be szerdán hajnalban - mondta el a Független Hírügynökségnek Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője. Az asszony zajra és kutyája ugatására ébredt. Felkelt és átment a szemközti szobába, ahol bezárta az ablakot. Amikor visszaért a hálószobába, egy vadidegen emberrel találta szemben magát. Ijedtében kiabálni kezdett, a hívatlan vendég pedig csitítani próbálta és kért egy pohár vizet. A kérésnek a nő azonnal eleget tett, amikor meglátta, hogy a fiú kezében fegyver volt.

A rabló ékszereket vett magához, majd kinyitotta a néhány perccel korábban bezárt ablakot és kiugrott az első emeletről. A nyomozók azonban hamar megtalálták a környéken, társát ugyanis visszaküldte a helyszínre, hogy keresse meg a menekülés közben elhagyott ékszereket. A szintén 16 éves társát is elfogták, kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

A fiút jól ismerik a rendőrök. 2006.decemberében - 13 évesen - egy diósgyőri kisboltot próbált kirabolni úgy, hogy az eladót egy késsel megsebesítette. Egy hónappal később társával egy idős nőt támadt meg az utcán, az asszony kezéből kitépték a táskát - benne hallókészülékével, szemüvegével, néhány ezer forintnyi készpénzével, valamint irataival - majd elszaladtak. A rendőrök nem indíthattak ellene eljárást, mert nem volt még 14 éves. Elfogták, és visszautalták a gyermekvédelmi szakszolgálathoz, ahonnan megszökött.

Olvasóink írták

 • 3. flexsnake 2009. július 25. 22:51
  „,,Elfogták, és visszautalták a gyermekvédelmi szakszolgálathoz, ahonnan megszökött. "
  Szelektálni kell. A viselkedésképtelen egyedeket ki kell szedni a többi közül. A kutyatenyészetekben is kiszedik az idegbeteg állatot a többi közül.”
 • 2. bo 2009. július 22. 19:28
  „Ezek a svédek no!”
 • 1. KolompárRómeó 2009. július 22. 19:13
  „Piréz-e volt?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késnek a vonatok Rajka és a főváros között

Húsz vagy akár harminc percet is késnek a vonatok a Rajka-Hegyeshalom-Budapest vonalon - közölte a… Tovább olvasom