Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Fidesz: a kormány ne engedjen a nyomásgyakorlásnak!

A Fidesz továbbra is elutasítja a nyugdíjadó, a vagyonadó és az ingatlanadó bevezetését - közölte Selmeczi Gabriella.
A Fidesz arra kéri a kormányt, hogy továbbra is hagyja figyelmen kívül a nyomásgyakorlást, és védje meg a magyar embereket a megszorításoktól - közölte Selmeczi Gabriella, a kormánypárt szóvivője a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) jelentésére reagálva.

Az MTI-nek küldött közleményében azt írta: a Fidesz érzékeli a kormányra nehezedő nyomást, hogy megszorításokat vezessen be. Ugyanakkor véleménye szerint a baloldal kormányzása azt bizonyította, hogy a megszorítások tönkretették az országot, a családokat, veszélybe sodorták a szociális biztonságot.

A Fidesz ezért továbbra is elutasítja a nyugdíjadó, a vagyonadó és az ingatlanadó bevezetését - közölte.

Selmeczi Gabriella szerint az OECD jelentése ugyanakkor igazolja a kormány erőfeszítéseit, amelyeket a hazai vállalkozások adó- és adminisztratív terheinek csökkentéséért, a munkát terhelő adók csökkentésért, a felsőoktatás és szakképzés átalakításáért, a fenntartható közszféráért és önkormányzati rendszerért tett.

Az OECD pénteken kiadott, kétévente megjelenő kiadványában azt írta: a magyar gazdaság előtt ugyanazok a kihívások vannak a növekedés elősegítése tekintetében, mint két éve. A szervezet szerint Magyarországnak csökkentenie kell a munkajövedelmeket terhelő adóéket, mérsékelnie kell a munkavállalás ellen ható negatív ösztönzőket, hatékonyabbá és igazságosabbá kell tenni az oktatási rendszert, egyszerűbbé kell tennie a vállalkozást és növelni a közszféra hatékonyságát.

Olvasóink írták

  • 3. DMagóg 2013. február 15. 18:42
    „Ja, nyugdíjadó! A nyugdíjas is megfizeti a vásárolt termék -szolgáltatás- árába beépült összes közterhet, s pluszban, talán a világ legmagasabb áfáját is! Parasztvakítás!”
  • 2. DMagóg 2013. február 15. 18:35
    „Gabika! Népszavazással alátámasztva elutasítottátok a -csekély- tandíjat, most éppen költségtérítés néven kívánjátok bevezetni! Persze, népszavazás nélkül! A kivetett építményadónk az se nem vagyonadó, se nem ingatlanandó!”
  • 1. csonakos 2013. február 15. 17:55
    „Jó lenne az eredeti üzenetet látni mert ezeknek már sokan nem hisznek! Megy a vakítás ezerrel! No, de majd a cáfolat mint az IMF estében hamarosan kikerül a médiákban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schiffer: a több korrupció kevesebb demokráciát jelent

Antikorrupciós kerekasztal-beszélgetést rendeztek pénteken a Palamentben. Tovább olvasom