Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Fidesz: az eljárás megszűnése kizárólag a magyar emberek teljesítménye

Selmeczi Gabriella szerint a magyar emberek 2004 és 2010 között fizették az árát a Gyurcsány-Bajnai-kormány "veszélyes és szélsőséges gazdaságpolitikájának.
A Fidesz szerint az a tény, hogy Magyarország kilenc év után kikerült a büntető túlzottdeficit-eljárás alól, kizárólag a magyar emberek teljesítménye: Magyarország saját erejéből állt talpra, mindenféle külső segítség nélkül, miközben "kamatostul törleszti a baloldal által felhalmozott államadósságot" - írja csütörtöki közleményében a nagyobbik kormánypárt szóvivője.

Selmeczi Gabriella MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Józsa István, az MSZP országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: nem lehet örülni önmagában a hiányeljárás megszűnésének, hogyha annak ára a reálbérek és az életszínvonal csökkenése. Szerinte három év alatt a Fidesz-kormány évi ezermilliárd forintot vont ki gazdaságból, vett ki az emberek zsebéből, felhasználta a magán-nyugdíjvagyont, térdre kényszerítette az egészségügyet, megkérdőjelezte a fiatalok jövőjét és tönkretette a felsőoktatást. "Rosszabbul élünk mint három éve" - értékelt Józsa István.

Selmeczi Gabriella szerint viszont a magyar emberek 2004 és 2010 között fizették az árát a Gyurcsány-Bajnai-kormány "veszélyes és szélsőséges gazdaságpolitikájának, amely az emberek zsebéből mindig csak kivett, és be csak a saját zsebébe tett". A fideszes politikus szerint az MSZP nyolc éves kormányzása alatt 2300 milliárd forintot vettek ki a magyar emberek zsebéből, "fizetésük felét elvették, másik felét elvitte a rezsi".

"A baloldal hagyta, hogy Magyarország gyarmat legyen, tönkretette, eladósította az országot és a magyar családokat" - írja Selmeczi Gabriella. Hozzátette: ha a baloldalon múlna, ugyanazt a veszélyes gazdaságpolitikát folytatnánk, mint korábban: brutálisan emelnék a fizetéseket terhelő adót, 32 ezer forinttal csökkentenék a minimálbért, szűkítenék a családi adókedvezményt.

Ezzel szemben a kormányváltás óta a foglalkoztatás folyamatosan nő, az infláció negyven éve nem volt ilyen alacsony, infláció fölött nőttek a nettó fizetések és nyugdíjak. A külföldi befektetett tőke rekord nagyságúra nőtt, mely köszönhető a befektetők bizalmának.

"A magyarok, úgy tűnik, most visszakapják az igazságukat és végre ők lehetnek azok, akik majd újra ítéletet mondhatnak azokról, akik 2002 és 2010 között tönkretették az országot, és akikről egyre inkább kiderül, hogy nemcsak a kormányzáshoz nem értettek, hanem erkölcsileg is vállalhatatlanok" - írja Selmeczi Gabriella.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Börtönbüntetést kapott a tanárt bántalmazó szülő Nógrádban

A bíróság arról is rendelkezett, hogy az asszony nem bocsátható feltételes szabadságra és… Tovább olvasom