Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Független jelölt nyerte a nagykátai időközi képviselő-választást

Gyüre Pál független jelölt lett a nagykátai 7-es számú választókerület új önkormányzati képviselője a vasárnap tartott időközi voksolás előzetes eredménye alapján - tájékoztatta a város jegyzője az MTI-t.
Karsainé Magyar Ildikó közlése szerint a 31,4 százalékos részvétellel lebonyolított választáson a hét induló közül Gyüre Pál kapta a legtöbb, 124 voksot kapott, így ő foglalhatja el a helyi képviselő-testületben haláleset miatt megüresedett helyre.

Marton István - szintén független jelölt - lett a második 83 szavazattal, míg az MSZP-Együtt színeiben induló Kántor György a harmadik helyen végzett 72 vokssal.

A Jobbik jelöltjére, Fülöp Bélánéra 61-en szavaztak, ami a negyedik helyhez volt elég. Az ötödik Csubra András független jelölt lett (35 voks), a hatodik helyet Rusz József, az Emberbarát Városért Társaság jelöltje szerezte meg (32 szavazat), a hetedik helyre Szalay Sándor Géza került (5 voks) - tájékoztatott a jegyző.

A nap folyamán a Jobbik "szervezett szállítás" gyanúja miatt két kifogást nyújtott be a helyi választási bizottsághoz (hvb). Az egyiket Kántor Györgyre, az MSZP-Együtt jelöltjére vonatkozóan, ennek a hvb helyt adott. A másik, Csubra András független jelöltre vonatkozó kifogást a testület elutasította.

Mivel az időközi választást egy harmadik személy nyerte, a Jobbik kifogása, illetve a "további hasonló magatartástól való eltiltás" (mint szankció) tulajdonképpen okafogyottá vált - magyarázta Karsainé Magyar Ildikó.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert az érintett választókerület korábbi, fideszes önkormányzati képviselője tavaly október végén elhunyt.

A mintegy 13 ezer lakosú Nagykáta érintett kerületének két szavazókörében vasárnap 1330 választópolgárt vártak az urnákhoz.

Nagykáta főként fideszes tagokból álló képviselő-testülete jelenleg a polgármesterrel együtt 11 fős, ez a létszám egészül ki a vasárnapi nyertessel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földrengés volt Nógrádban - Intézmények, templomok is megsérültek

Repedések keletkeztek mohorai és cserhátsurányi önkormányzati épületekben, valamint a cserhátsurányi és a cserháthalápi templomban. Tovább olvasom