Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

Júliustól Szlovákia a Visegrádi Csoport elnöke

Szlovákia csütörtöktől, július 1-től átveszi a Visegrádi Csoport (V4) elnökségét Magyarországtól; a szomszédos állam jövő év június 30-ig látja el a csoport elnöki feladatait.
A magyar és a szlovák külügyminisztérium közös sajtónyilatkozatban szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a magyar elnökség alatt a négy közép-európai ország szorosan együttműködött, és sikeresen megvalósította a 2009-2010-es elnökségi programot a kül-, az EU- és az ágazati politikák területén.

A szlovák elnökségi programot a V4 országok miniszterelnökeinek közelgő magyarországi hivatalos csúcstalálkozóján fogadják el. A program mottója: "Hatékony Visegrád - folytonosság, kohézió, szolidaritás és tudatosítás".

Az új elnökség fő prioritásai a V4 regionális együttműködés további erősítésére irányulnak, különös tekintettel olyan kulcsterületekre, mint az energiabiztonság, az infrastruktúra-fejlesztés, a gazdasági együttműködés, a roma lakosság társadalmi integrációja, valamint az 1991. február 15-én alapított Visegrádi Csoport huszadik évfordulója alkalmából rendezendő közös V4-es események támogatása.

A nyilatkozatban az áll, hogy a V4 folytatja a fő külpolitikai prioritások és közös célok megvalósítását az unióban, nagy hangsúlyt helyezve a Nyugat-Balkán és a keleti partnerség térségére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lesz tűzijáték augusztus 20-án, de az eddigieknél szerényebb

Megrendezi a kormány a tűzijátékot az augusztus 20-i nemzeti ünnepen a fővárosban, de az jóval… Tovább olvasom