Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Kétmilliós lakása nem lehet a sárospataki segélyezetteknek

Vizsgálja a segélyezettek lakásait a sárospataki önkormányzat. Úgy döntöttek, megvonják a támogatást azoktól, akiknek kétmillió forintnál értékesebb lakás van a nevén.
Korábban a gépkocsi tulajdonosokra figyeltek különösen, így nyár óta nem kaphat segélyt az, akinek 855 ezer forintnál drágább autója van. A hivatal szerint ők csak betartják a szociális törvényt, amelyben szerepelnek ezek az értékhatárok. Eddig azonban ezt senki nem vizsgálta Sárospatakon.

A segélyezettek nagyobb része önkormányzati bérlakásban lakik Sárospatakon. Tőlük biztosan nem vonja meg a hivatal a szociális segélyt, ezt csak akkor tennék meg, ha kétmillió forintnál értékesebb ingatlan lenne a nevükön.

A városban több mint négyszázan kapnak segélyt, ez a hivatalnak évente 15 millió forintjába kerül. Az önkormányzatnál azt gyanítják, többen visszaélnek a lehetőséggel, és nem írják be a kérelembe, ha nagyobb értékű autóval, vagy lakással rendelkeznek. Nyáron kezdték az átfogó vizsgálatot. Akkor két kérelmezőtől vonták meg a segélyt, mert a megadottnál értékesebb autó volt a nevükön. Az önkormányzat arra hivatkozik, a jogszabály pontosan meghatározza, ki jogosult a segélyre.

Lehet valakinek autója is, meg lehet egy picike, egymillió forintos háza is, ha a kettő együtt nem éri el a 2,280 millió forintot, akkor belefér az adható segély körébe, ha azonban meghaladja, akkor nem fér bele, mondta a Független Hírügynökségnek Komáromi Éva, Sárospatak jegyzője.

Eddig egy férfiről derült ki, hogy úgy igényelt szociális segélyt, hogy a kérelmén nem tüntette fel, hogy lakástulajdonos. A férfi három éve kap segélyt, havonta körülbelül harmincezer forintot. Ezt visszamenőleg, kamatostól kell majd visszafizetnie.

Olvasóink írták

  • 1. KolompárRómeó 2008. december 09. 15:28
    „Ezek joravalo emberek, biztos, hogy nem akarnak jogosulatlanul barmilyen penzhez jutni, mivel ezek nem olyanok. Mindenki ismeri es latja a helyzetetet. Remelem, Mohacsi Viktoria jon es bebizonyitja frocsogve, hogy ez is rasszizmus es csak a garda es a rasszista magyar tehet mindenrol.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Saját zsebre tankolt, 18 milliós a kár

Több mint 18 milliós kárt okozott a győri Audinak a cég egyik dolgozója. A műszakvezető a… Tovább olvasom