Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 3°C Még több cikk.

Kiszolgáltatott fiatalokat kényszerített prostitúcióra Berhidán egy bűnbanda

Veszprém - Több mint tíz hátrányos helyzetű fiatalt tartott fogva és kényszerített bűncselekmények elkövetésére, illetve prostitúcióra egy bűnbanda Berhidán; a négy gyanúsított előzetes letartóztatásban van - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kedden az MTI-vel.
Három férfi és egy nő - a nyomozás jelenlegi állása szerint - 2005 óta kényszerített csalásra, zsarolásra és üzletszerű kéjelgésre kiszolgáltatott helyzetben lévő fiatalokat. Az egymással rokonságban lévő elkövetők különböző ígéretekkel magukhoz édesgették a fiatalokat, s közülük több kiskorú lányt a ház körüli alantas munkák elvégzésére és prostitúcióra kényszerítettek - közölte a rendőrség.

A fiataloknak megtiltották a ház elhagyását, a család ingatlanának hátsó melléképületében kellett élniük.

A megyei nyomozóhatóság közleménye szerint a bűnbanda hiteleket vett fel és telefonokat vásárolt a sértettek nevére, okirataikkal a közüzemi szolgáltatások számláit is átíratták a nevükre, illetve felélték a részükre folyósított szociális juttatásokat.

A rendőrség üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalás bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást. A gyanú szerint csalás, zsarolás, kényszerítés, kerítés, kitartottság és személyi szabadság megsértése írható a számlájukra.

A házkutatások alkalmával lefoglalt bizonyítékok - szerződések, műszaki cikkek, személygépkocsi, feljegyzések - alátámasztják a fiatalok vallomásait; a rendőrség további sértetteket valószínűsít - olvasható a közleményben.

Olvasóink írták

 • 4. Vörcsi 2010. december 15. 06:58
  „Annak a néhány "kiszolgáltatott helyzetű" (?) fiatalnak jó iskola volt, tanulhattak! Rájöhettek, ha otthon a saját portájukat takarítják, a munka ugyanannyi, és mennyivel jobb lenne a dolguk! Sajnos, sok olyan serdülő korú fiatal lézeng az utcán, játszótereken, akiket ilyen "jó szemű" aktivisták könnyen be tudnak terelni ilyen karámokba.”
 • 3. KolompárRómeó 2010. december 14. 20:54
  „Ők csak a többségi kirekesztő társadalom áldozatai. Hagyni kell őket és megjavulnak, adót fognak fizetni. Kedveljük meg ezt a fajta színes kultúrát, mert egyre gyakoribb lesz.

  De ők fogják megkeresni majd a nyugdíjunkat. A szekrényünkben. Miután elvágták a torkunkat.”
 • 2. DélMagyarFan 2010. december 14. 20:31
  „1. Akkor valami furcsa anomália áldozata lehetek, amikor a falumban munkába, iskolába induló, normális cigányokat látok.”
 • 1. dodó 2010. december 14. 20:20
  „A cigányok életmódját és kulturális jellegzetességeiket megvető magyarokat rasszistaként beállító jog- és fajvédő emberek nem értik meg, hogy amit mi cigánybűnözés néven kategorizálunk, valójában csak a mi magyar (és európai) fogalmaink szerint bűnözés, a cigányok számára azonban ez az ő kultúrájuk, ami tőlük elválaszthatatlan és elidegeníthetetlen. A cigányság tehát nem ,,betörhető". Ahogy egy kutyát képtelenség rávenni arra, hogy macskaként nyávogjon, úgy a cigányt sem lehet kényszeríteni arra, hogy magyarként, európai emberként éljen. Még erőszakkal sem.

  A megoldásról majd máskor.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országos Betegszállító Szolgálat: ´túlélheti a betegszállítás´

Budapest - Az Országos Betegszállító Szolgálat (OBSZ) kész együttműködni az egészségügyi vezetőkkel,… Tovább olvasom