Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Még mindig 170 millió forint a hiány

A megyei közgyűlés ma első olvasatban tárgyalja a 2003-as költségvetést. Az előterjesztésben – amelyről majd csak márciusban szavaznak a képviselők – takarékossági intézkedésekről, a felhalmozott vagyon feléléséről és 170 millió forintos hiányról is lehet olvasni.
Mivel a megyei önkormányzat (a településekhez hasonlóan) nem kapta meg az államtól a tavaly szeptemberi közalkalmazotti béremelés teljes fedezetét, ezért az idei költségvetési tervezetét mínusz 321 millió forintról indította. Minden pluszbevételt és takarékossági intézkedést figyelembe véve is 170 millió forint hiánnyal kell számolnia, amelyet vagy hitelfelvétellel vagy jelentős megszorításokkal tud csak pótolni.

Kevesebb külföldi út

Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke erről tegnap számolt be a sajtónak, hozzátéve: a költségvetés elkészítésénél a közalkalmazottak bérének biztosítása nem lehetett kérdés. A hiányt többek között vagyonfeléléssel pótolják, persze csak akkor, ha erre a testület is igent mond márciusban. A megyében eddig azt az elvet követték, hogy az ingatlanértékesítésekből, illetve értékpapír-eladásokból származó bevételt nem lehetett a működési költségekre fordítani, ez most úgy tűnik, változni fog. A megyei alapok (területfejlesztési, külkapcsolati, nemzetiségi, kulturális, népfőiskolai, oktatási, sport) is csökkennek: mintegy 10 százalékkal,

vagyis 4 millió forinttal. A Térségi Olimpia és a Kultúrával a Nyugat Kapujában Fesztivál megrendezése nem kötelező feladat, ezeket mostantól nem évente, hanem kétévente hirdetik meg. Csökkentik a külföldi utakat is, az elnök szerint lesznek olyan nemzetközi rendezvények, amelyek eredményéről mostantól írásos anyagból értesülnek, s nem kiküldött munkatársuk révén.

Döntenek a Szigetközbizottságról

A költségvetésről tehát ma csak vitázni fog a testület, szavazni a következő ülésen fog. Lesz azonban döntés – több személyi kérdés mellett – az Európarégió-projekt támogatásáról és a Szigetköz-bizottság létrehozásáról. Várhatóan eldől a győri, a soproni és a megyei közgyűlés egyeztető bizottságának személyi összetétele – legalábbis a megyét érintően; s jóváhagyják a Fertőtáj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület alapszabályát is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

József Attila versei olaszul

József Attila verseiből jelent meg válogatás a milánói Mondadori Kiadó népszerű Paperback… Tovább olvasom